Πανεπιστημιακή αστυνομία: Σε 4 μήνες αναλαμβάνει καθήκοντα

0
14
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος σε παλαιότερη συνάντηση με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας / Φωτογραφία: facebook takistheodorikakos

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης θεοδωρικάκος, η Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων θα είναι έτοιμη να αναλάβει την περιφρούρηση των Πανεπιστήμιων σε περίπου 4 μήνες.

Τα μέλη της ΟΠΠΙ ανέλαβαν καθήκοντα σήμερα, την Κυριακή παρουσιάζονται Κομοτηνή και τη Δευτέρα αρχίζει η εκπαίδευσή τους η οποία θα διαρκέσει τέσσερις μήνες, δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος. «Θα ενταχθούν στα πανεπιστήμια», εξήγησε ο υπουργός, «με βάση το σχέδιο που έχουν φτιάξει οι πρυτάνεις που ζητούν την ύπαρξη της ΟΠΠΙ, ενώ σε όσα πανεπιστημιακά ιδρύματα δε χρειάζεται, δε θα πάνε».

«Η ελληνική αστυνομία έχει τη δυνατότητα να παρέμβει. Πέντε φόρες τους τελευταίους 2,5  μήνες η αστυνομία μπήκε στα Πανεπιστήμια για να γκρεμίσει παράγκες» σημείωσε δε ο ΥΠΡΟΠΟ.

«Χρειαζόμαστε τάξη και ασφάλεια στη χώρα»

«Το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας θέλουν τα πανεπιστήμια να λειτουργούν, και τα παιδιά να είναι απολύτως ασφαλή» επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Χρειαζόμαστε τάξη και ασφάλεια στη χώρα, και αυτό περνάει μέσα από την προστασία των πολιτών» τόνισε ο υπουργός. Όπως ανέφερε, η ασφάλεια μέσα στο πανεπιστήμιο είναι καθολικό αίτημα της ελληνικής κοινωνίας.  «Το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας θέλουν τα πανεπιστήμια να λειτουργούν, και τα παιδιά να είναι απολύτως ασφαλή» επισήμανε ο υπουργός. «Μπήκε τέλος στην ανομία» είπε ακόμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ