Στο περιστύλιο του Ωδείου Αθηνών έκανε την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ πριν από λίγο η βουλευτής του κόμματος και πρώην υπουργός, Έφη Αχτσιόγλου.

Η κα Αχτσιόγλου είπε: «Σας κάλεσα σήμερα εδώ για να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Το αποτέλεσμα των εκλογών ανέθεσε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κρίσιμες αποφάσεις. Οφείλουμε να εργαστούμε με επιμονή.

Η υποψηφιότητά μου εκ των πραγμάτων δεν αφορά μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, αφορά στην Ελλάδα και την κοινωνία, κάθε δημοκράτη πολίτη, αφορά το όραμά μας για μια κοινωνία ισότητας και ελπίδας για να μην καθορίζονται οι συνθήκες από τη γέννησή του. Αφορά στα κοινωνικά αγαθά, τους νέους ανθρώπους, αφορά τις γυναίκες, αφορά την ανάγκη για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, αφορά τις προκλήσεις που θέτει η κλιματική κρίση και η πράσινη μετάβαση, αφορά τις δυνάμεις του πολιτισμού, αφορά τους ανθρώπους που υψώνουν τείχος στην άκρα δεξιά.

Χρειαζόμαστε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεσματικό και μεθοδικό, ικανό να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις. Στη διαδρομή αυτή δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Έχουμε την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα. Αναλάβαμε την κυβέρνηση και βγάλαμε τη χώρα από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, αλλά διευρύναμε την ίδια στιγμή και το κόμμα.

Επιλέξαμε να ανταποκριθούμε στα θέλω των προοδευτικών πολιτών. Κάναμε το πρώτο βήμα, τώρα χρειάζονται πολλά περισσότερα, βήματα που θα κάνουμε μαζί. Επιτυγχάνοντας μια νέα σύνθεση, ώστε να συγκροτήσουμε μια νέα κοινή ταυτότητα, να διαμορφώσουμε μια νέα παράδοση.

Είμαστε με τους πολλούς, είμαστε με το δίκιο. Θέλουμε να είμαστε η δύναμη της δυναμικής αντιπολίτευσης, ώστε να γίνουνε αύριο η ρεαλιστική διακυβέρνηση υπέρ των πολλών.

Κατανοώ τη δυσκολία, όμως υπάρχουν δυνατότητες. Η προσδοκία είναι ζωντανή, πιστεύω βαθιά ότι αυτή τη διαδρομή αξίζει να την περπατήσουμε, πιστεύω ότι μπορούμε».

Δείτε την ομιλία: