Σε πλήρη κινητοποίηση είναι το Πυροσβεστικό Σώμα και η Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσε σε Δεβενοχώρια, Λουτράκι αλλά και στην Ανατολική Αττική.

«Είναι η ώρα της επιχείρησης», είπε στο MEGA ο βουλευτής ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος τόνισε πως το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων και της Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται επί ποδός.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, 16.500 πυροσβέστες και 4.500 εθελοντές είναι επί ποδός, ενώ τόνισε πως είχαν δοθεί εγκαίρως κονδύλια σε Δήμους και Περιφέρειες της χώρας για να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες και να καθαριστούν οι περιοχές από ξερόχορτα.

«Το πιο σημαντικό είναι οι ανθρώπινες ζωές. Η απόλυτη προτεραιότητα είναι να μη διακινδυνεύσει η παραμικρή ανθρώπινη ζωή», υπογράμμισε και δεσμεύτηκε πως θα αναζητηθούν οι ευθύνες, καθώς και θα δοθούν άμεσα αποζημιώσεις στους πληγέντες.

«Το φαινόμενο δεν είναι οι πυρκαγιές, αλλά η κλιματική αλλαγή»
Τη σημασία να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές και τη συμπαράστασή του στους πληγέντες και τους πυροσβέστες που δίνουν μάχη με τις φλόγες εξέφρασε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης.

«Πρέπει να είμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπου που δίνουν μάχη και τους πολίτες που βλέπουν τα σπίτια, το δάσος και το οξυγόνο να μειώνεται και να καταστρέφεται», δήλωσε.

Μεταξύ άλλων τόνισε την ανάγκη να ανοίξει ο διάλογος για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις που φέρει.

«Το φαινόμενο δεν είναι οι πυρκαγιές, είναι η κλιματική αλλαγή. Σήμερα είναι η ημέρα που πρέπει να μιλήσουμε για την κλιματική αλλαγή», ανέφερε.

«Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε ένα γενναίο απολογισμό»
Την ίδια στιγμή ο Παύλος Χρηστίδης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε πως το κράτος θα πρέπει να ακούσει τα αιτήματα των πυροσβεστών.

«Ο τρόπος που πρέπει να κινηθούμε είναι να ακούμε τα αιτήματά τους και να τα κάνουμε πράξη. Στην Αττική τέτοιου είδους συζητήσεις έχουν γίνει μέσα και έξω από τη Βουλή», δήλωσε.

«Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει τα αυτιά της όπως θα έπρεπε. Το κρίσιμο είναι να αντιληφθούμε ότι πίσω από τα παχιά λόγια υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να τα κουβεντιάσουμε στην ουσία τους».

Τέλος, ο Παύλος Χρηστίδης τόνισε πως μετά το πέρας της επιχείρησης της κατάσβεσης η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε ένα γενναίο απολογισμό.

Πηγή: megatv.com