Ξεκάθαρη αρνητική απάντηση προς το αίτημα της πακιστανικής κοινότητας η οποία ζητούσε να διαγραφούν τα πρόστιμα των πακιστανών υπηκόων οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί χωρίς κανένα μέτρο και χωρις μάσκες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Το σβήσιμο των προστίμων είχε ζητήσει η πακιστανική κοινότητα με ανακοίνωση που εξέδωσε, ζητώντας παράλληλα συγγνωμη για τη συγκέντρωση, όμως ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως οι νόμοι ισχύουν για όλους ακόμη και αν η παρουσία τους εκεί ήταν όντως αυθόρμητη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε στο twitter πως «δεν πρόκειται να ακυρώσουμε κανένα πρόστιμο που επέβαλε η ΕΛ.ΑΣ στα μέλη της πακιστανικής κοινότητας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα γιατί δεν φορούσαν μάσκα. Οι νόμοι είναι νόμοι και ισχύουν για όλους ακόμη και αν η παρουσία των ανθρώπων αυτών ήταν πράγματι αυθόρμητη».

lockquote class="twitter-tweet">

dir="ltr" lang="el">Δεν πρόκειται να ακυρώσουμε κανένα πρόστιμο που επέβαλε η ΕΛ.ΑΣ στα μέλη της πακιστανικής κοινότητας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα γιατί δεν φορούσαν μάσκα. Οι νόμοι είναι νόμοι και ισχύουν για όλους ακόμη και αν η παρουσία των ανθρώπων αυτών ήταν πράγματι αυθόρμητη.

? Τάκης Θεοδωρικάκος (@theodorikakosp) January 3, 2022

cript async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">

Την παραμονή της πρωτοχρονιάς χιλιάδες πακιστανοί συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος, χωρίς την τήρηση κανενός μέτρου για την εμπόδιση της διασποράς του κορονοϊού και η Αστυνομία επέβαλε πρόστιμα.

Για το θέμα αυτό, ο «Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδας – Πακιστάν» έστειλε επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο με την οποία ζητά την «επιείκειά» του αλλά και τη διαγραφή των προστίμων.

2>Αναλυτικά η επιστολή:

Ως Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδας- Πακιστάν θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι η συγκέντρωση Πακιστανών υπηκόων την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα ήταν αυθόρμητη και όχι οργανωμένη.

Δεν ήταν σε γνώση μας ότι οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων δεν θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Συντάγματος όπως κάθε χρόνο.

Τα μέλη μας μόλις ενημερώθηκαν από τις Αστυνομικές αρχές αποχώρησαν αμέσως ειρηνικά.

Θα θέλαμε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να δείξει επιείκεια στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, για ακύρωσή τους.

Ως Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδα- Πακιστάν θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ενεργούμε σύμφωνα με τους νόμους και τις αρχές του Ελληνικού Κράτους.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Να είστε καλά.

Με εκτίμηση

SYED MOHAMMAD JAMIL

Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλάδας- Πακιστάν».

2>Δείτε την επιστολή:

aption id="attachment_24953" align="aligncenter" width="414"] Η επιστολή της πακιστανικής κοινότητας στον Θεοδωρικάκο[/caption]

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

strong>

l>

  • Florona – Στο Ισραήλ το πρώτο κρούσμα – Πόσο σοβαρό είναι το πάντρεμα ιού και γρίπης
  • ΠΟΥ: Η οξεία φάση της πανδημίας ίσως τελειώσει το 2022, αλλά ο ιός δεν θα εξαφανιστεί
  • Άγιος Παντελεήμονας: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον 34χρονο που κρατούσε όμηρο την πρώην σύντροφό του
  • Τραγωδία στην Άρτα: Ανήλικος σκότωσε στο κυνήγι τον θείο του και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε!
  • Πειραιάς: 20χρονη κατήγγειλε την αδερφή της για σεξουαλική επίθεση – Τη θώπευε ενώ κοιμόταν
  • Rapid test: Πώς ένα self test μπορεί να δώσει λύση και να γλιτώσετε την ταλαιπωρία