Με μία σκληρή ανακοίνωση απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση της Προανακριτικής Επιτροπής να εξετάσει τους προστατευόμενους μάρτυρες "δια ζώσης".

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, η Νέα Δημοκρατια και το ΚΙΝΑΛ (δεν αναφέρει τα υπόλοιπα κόμματα τα οποία συμφώνησαν με την πρόταση της ΝΔ) δεν θέλουν στην πραγματικότητα να εξετάσουν τους μάρτυρες αλλά να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους ώστε να είναι ευάλωτοι σε πιέσεις.

Διάβαστε ολόκληρο το Δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

"Χθες έπεσαν οι μάσκες της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη και του καθοδηγητή του κ. Σαμαρά. Μετά την αποκάλυψη ότι ο προστατευόμενος μάρτυρας επικοινώνησε με την ΕΛ.ΑΣ. και δήλωσε ότι θέλει να καταθέσει σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, την τήρηση του οποίου ζήτησε ξεκάθαρα χθες από την Προανακριτική ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, από την ΝΔ διαρρέεται ότι "δεν διαπραγματεύονται".

Για να τελειώνουμε με τα ψέματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει από την πρώτη στιγμή να εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες για να πέσει άπλετο φως στο σκάνδαλο Novartis .

Αντίθετα, ΝΔ και ΚΙΝ.ΑΛ. δεν θέλουν να εξεταστούν. Το μόνο που θέλουν είναι να αποκαλυφθούν τα στοιχεία τους για να τρομοκρατήσουν και να επιβάλλουν σιωπή στους προστατευόμενους μάρτυρες, για να συσκοτίσουν το σκάνδαλο Novartis.