Μία αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη στον ΘΕΜΑ 104,6 και στην εκπομπή των Μπάμπη Κούτρα και Νίκου Φελέκη.

Αναφορικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την Τουρκία και το ρόλο του ΝΑΤΟ τόνισε πως ενώ η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη το ΝΑΤΟ συνεχίζει να κρατάει ίσες αποστάσεις και να λειτουργεί ως “Πόντιος Πιλάτος”. Χαρακτηριστικά η κυρία Μπακογιάννη τόνισε «τίθεται ένα θέμα από ένα μέλος του ΝΑΤΟ το οποίο αφενός παραβιάζει ευθέως και κατηγορηματικά τις αρχές του ΝΑΤΟ στη Συρία και κάνει μία επέμβαση στη Συρία η οποία είναι παντελώς αντίθετη με τις αρχές του ΝΑΤΟ, άρα το ερώτημα είναι αν κάποιος του απαντήσει εκεί, κι ορθώς το θέτει αυτό ο Μακρόν, αν κάποιος του πει για καθίστε κύριοι εμείς θα απαντήσουμε στην Τουρκία ενόπλως, το ΝΑΤΟ θα μπει να υποστηρίξει την επέμβαση στη Συρία; Διότι με βάση το καταστατικό του ένα μέλος του ενδεχομένως να δεχτεί μία πρόσθετη επίθεση; Αυτό είναι το πρώτο. Το δεύτερο είναι έρχεται αύριο το ΝΑΤΟ και κάνει μία συμφωνία με μία χώρα μη μέλος του ΝΑΤΟ, η οποία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο. Τι θα κάνει το ΝΑΤΟ; Θα κάνει πάλι τον Πόντιο Πιλάτο; Ποιος είναι ο ρόλος του ΝΑΤΟ; Τι μήνυμα στέλνουμε εμείς ως μέλη του ΝΑΤΟ προς όλες αυτές τις χώρες οι οποίες πιστεύουν ότι η συμμετοχή τους στο ΝΑΤΟ τους εξασφαλίζει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. Άρα είμαστε σε μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδο. Δε νομίζω ότι υπάρχει κανένας ο οποίος να αμφισβητεί ότι στην περίπτωση μίας σύρραξης, η Ελλάδα θα κρατηθεί από τις δικές της ένοπλες δυνάμεις»

Μεταναστευτικό και Αντώνης Σαμαράς

Αναφορικά με την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά κατά το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και τις φράσεις του για το μεταναστευτικό ζήτημα η κυρία Μπακογιάννη είπε πως δεν βλέπει κάποια διαφοροποίηση του Αντώνη Σαμαρά από την κυβερνητική πολιτική «Λεξιλόγιο χρησιμοποίησε διαφορετικό ο κ.Σαμαράς, λεξιλόγιο το οποίο στην πολιτική ξέρετε είναι πάντοτε εύπλαστο»

Αναφερόμενη επίσης στον πρώην πρωθυπουργό και στις δηλώσεις του για αποδέσμευση από τη συμφωνία των Πρεσπών ανέφερε πως η ίδια δεν γνωρίζει να υπάρχει τρόπος αποδέσμευσης σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Όταν ρωτήθηκε γιατί ο κύριος Σαμαράς έχει αυτή την άποψη απάντησε χαρακτηριστικά «ρωτήστε τον ίδιο»