Ο Πρωθυπουργός, στην ομιλία του στη Βουλή για το θέμα του κορονοϊού, ανέφερε πως αν και "έχουμε ελπιδοφόρα αποτελέσματα" δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση γιατί μπορεί "να το πληρώσουμε".

«Στην Ελλάδα ήμασταν μπροστά από τις εξελίξεις, Πολύ νωρίς διαχωρίστηκαν νοσοκομεία, έκλεισαν σχολεία και καταστήματα. Κι όλα αυτά δεν συνέβησαν σε μια ουδέτερη χρονικά στιγμή, γιατί στον Έβρο δοκιμαζόταν η αντοχή των ευρωπαϊκών συνόρων» ανέφερε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας όμως πως απορρίπτει τακτικές τύπου "Όρμπαν": «Θα επιμείνω στην δημοκρατική λειτουργία, απορρίπτοντας κάθε αυταρχικό περιορισμό όπως αυτός που συνέβη στην Ουγγαρία».

«Θυμάμαι όταν προχωρήσαμε στην ακύρωση των καρναβαλιών, το κάναμε πριν να έχουμε το πρώτο κρούσμα. Προς τιμην του ο προερχόμενος από το ΚΚΕ δήμαρχος το στήριξε. Πήραμε μια τολμηρή απόφαση με οικονομικό κόστος που πιστώθηκαν οι πολίτες της περιοχής», είπε ο Πρωθυποργός. Ταυτόχρονα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την κοινωνία η οποία στήριξε τα μέτρα που λήφθηκαν καθώς και όσους «αντελήφθησαν την ανάγκη να επιβάλλουν περιορισμούς στην ελευθερία τους για να προστατέψουν το υπέρτατο αγαθό της δημόσιας υγείας».

«Δεν είμαστε στην αρχή του τέλους είμαστε στο τέλος της αρχής» ανέφερε επίσης. Ο στόχος, όπως είπε επίσης είναι να μην καταρρεύσει το δημόσιο σύστημα υγείας.

«Αντιλαμβάνονται την κόπωση την αγωνία για τις δουλειές τους και το αύριο. Αν χαλαρώσουμε θα τιο πληρώσουμε και αυτό δεν πρέπει να μας συμβεί» ανέφερε, για τους πολίτες που τους απασχολεί το μέλλον μετά την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε επίσης πως όλα τα επιπλέον μέτρα "είναι στο τραπέζι" αλλά δεν "είναι στο χέρι μας να μην αναγκαστούμε να τα χρησιμοποιήσουμε" καθώς και ότι ασκεί κριτική στους "λίγους" που φέρονται ανεύθυνα και με εγκληματική ανευθυνότητα.

Δείτε όλη την ομιλία του Πρωθυπουργού στη Βουλή:

https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/videos/171810003847675/