Κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στη Βουλή, ο Πρόεδρος της "Ελληνικής Λύσης" Κυριάκος Βελόπουλος επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι ενοχοποιεί την αντίθετη άποψη, αναφορικά με το θέμα της χρήσης μάσκας από τα μικρά παιδιά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βελόπουλος δήλωσε πως αντιτίθεται στη χρήση μάσκας από παιδιά κάτω των 12 ετών: "Αυτό είναι η αρχή του φασισμού", είπε χαρακτηριστικά. Υποστήριξε πως όσοι αντιτίθενται στη χρήση μάσκας από τα παιδιά δεν είναι "ούτε ψεκασμένοι, ούτε φασίστες" και πρόσθεσε πως "Τα παιδάκια θα είναι κινητές βόμβες". Κάλεσε δε την Κυβέρνηση να προσκομίσει επιστημονικά στοιχεία για όσα ισχυρίζεται αναφορικά με τη χρήση μάσκας στα σχολεία.

4>"Πίσω από την ατομική ευθύνη υπάρχει και η κυβερνητική ευθύνη, η οποία πρέπει και κάποια στιγμή να ποινικοποιείται, να υπάρχει δηλαδή και τιμωρία για τα λάθη" είπε ο κ. Βελόπουλος.

Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα εμβόλια, επικαλούμενος δηλώσεις της Επιτρόπου Υγείας Στέλλας Κυριακίδου και ότι η κα Κυριακίδου μίλησε για "επιμερισμό του κινδύνου". Ανέφερε ο κ. Βελόπουλος: "τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι η εταιρία που βγάζει το εμβόλιο επιμερίζει τον κίνδυνο; Υπάρχει κανείς που θα αφήσει το παιδί του ή τον εαυτό του να επιμεριστεί τον κίνδυνο;"