Ας έχει στα υπόψη της η ελληνική κυβέρνηση την επιλογή και το παράδειγμα της Κύπρου να μειώσει φορολογικούς συντελεστές σε καύσιμα και ενέργεια, όπως άλλωστε κάνουν και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης, και ας μην προσπαθεί να μας πείσει πως οι συγκεκριμένες μειώσεις δεν θα έχουν ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα επειδή... "οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητα"!

Πιο συγκεκριμένα, στην Κύπρο ανακοινώθηκε η μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, ώστε να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός και να στηριχτούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Πετρίδης ανακοίνωσε πως το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε τη μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα στα μέγιστα δυνατά επίπεδα, τα οποία επιτρέπονται από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, καθώς και παράταση των περιόδων εφαρμογής των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ κατά 5% και 9% στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Με αυτόν τον τρόπο, όπως είπε, η Κύπρος καθίσταται η χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης με τους χαμηλότερους συντελεστές σε φόρο κατανάλωσης και το μέγιστο επίπεδο το οποίο επιτρέπεται από το ευρωπαϊκό κεκτημένο. '

'Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός, το σχετικό νομοσχέδιο, με τη μορφή του κατεπείγοντος για άμεση ψήφιση, κατατέθηκε ήδη στη Βουλή της Κύπρου.

«'Εχουμε αποδείξει ως κυβέρνηση ότι παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις, και στο πλαίσιο του δυνατού, και πάντα θα αναπροσαρμόζουμε τις πολιτικές μας ούτως ώστε να βοηθηθούν και η κοινωνία, αλλά και η οικονομία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρίδης.