Οι μεγαλύτερης ηλικίας Σουηδοί πολίτες δεν χρειάζεται πλέον να απομονώνονται, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της κυβέρνησης, βασιζόμενη στον χαμηλότερο ρυθμό κρουσμάτων κορονοϊού συγκριτικά με την περίοδο της άνοιξης και λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη την υποτροπή προβλημάτων ψυχικής υγείας στους ηλικιωμένους ώστε να προβεί σε νέες συστάσεις.

Η κίνηση για τη χαλάρωση των περιοριστικών που επιβαρύνουν ιδιαίτερα την ψυχική υγεία των ηλικιωμένων, έρχεται τη στιγμή που πολλές χώρες σε όλη την Ευρώπη επαναφέρουν περιορισμούς προκειμένου να αναχαιτίσουν την αύξηση των μολύνσεων. Ο οργανισμός Υγείας όμως της Σουηδίας δεν έχει ενδείξεις για ένα νέο κύμα κρουσμάτων στη χώρα.

Η Σουηδία έχει ακολουθήσει μια διαφορετική προσέγγιση από αυτή των περισσοτερων ευρωπαϊκών χωρών για την αναχαίτιση της πανδημίας, δίνοντας το βάρος σε εθελοντικά μέτρα για την προώθηση της κοινωνικής απόστασης, παρότι έβαλε σε καραντίνα τους οίκους ευγηρίας έπειτα από τα υψηλά επίπεδα θανάτων που καταγράφηκαν μεταξύ των ενοίκων τους.