Πέθανε, σε ηλικία 86 ετών, η Μαριάν Τραμπ Μπάρι (Maryanne Trump Barry), η μεγαλύτερη αδερφή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Η Μαριάν Τραμπ βρέθηκε νεκρή τα ξημερώματα της Δευτέρας στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη, χωρίς να υπάρχουν ίχνη τραυματισμού ή εγκληματικής ενέργειας. Τα αίτια του θανάτου της δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Η Μαριάν Τραμπ είναι το τρίτο από τα τέσσερα αδέλφια του πρώην προέδρου των ΗΠΑ που φεύγει από τη ζωή, καθώς έχασε τα αδέλφια του Φρεντ και Ρόμπερτ το 1981 και το 2020 αντίστοιχα.

Ποια ήταν η Μαριάν Τραμπ

Η Μαριάν Τραμπ Μπάρι δεν ασχολήθηκε ποτέ με τις οικογενειακές επιχειρήσεις, αλλά από το 1974 έως το 1983 ήταν μία από τις δύο γυναίκες εισαγγελείς στο γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Νιου Τζέρσεϊ.

Στη συνέχεια, υπηρέτησε ως ομοσπονδιακή δικαστής στο Νιου Τζέρσεϊ, από το 1983 έως τη συνταξιοδότησή της το 2019.

H ίδια η Μαριάν Τραμπ Μπάρι είχε παραδεχτεί ότι διορίστηκε δικαστής από τον τότε πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν με τη βοήθεια του διαβόητου δικηγόρου του αδερφού της, Ρόι Κον (Roy Cohn). «Ήταν η μόνη χάρη που ζήτησα ποτέ σε όλη μου τη ζωή», είχε πει στη βιογραφία της, η οποία κυκλοφόρησε το 2020.

Ήταν όμως μια χάρη που, όπως ισχυρίστηκε, ο αδερφός της, Ντόναλντ Τραμπ, δεν την άφησε ποτέ να ξεχάσει. «Πού θα ήσουν χωρίς εμένα;», φέρεται να της είχε πει.


Το 2019, έπειτα από έρευνα των New York Times στις φορολογικές υποθέσεις της οικογένειας Τραμπ, η Τραμπ-Μπάρι παραπέμφθηκε σε έρευνα για δικαστικό παράπτωμα κατά της κ. Μπάρι, αλλά την ίδια χρονιά συνταξιοδοτήθηκε και έτσι η η έρευνα έκλεισε χωρίς να καταλήξει σε συμπέρασμα.