Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι έρευνες για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων κάτω από τα χαλάσματα στην Αλβανία, που «χτυπήθηκε» τα ξημερώματα της Τρίτης από σεισμό της τάξης των 6,4 Ρίχτερ.

Σε εντονότερους ρυθμούς συνεχίζονται και οι έρευνες στην περιοχή του Δυρραχίου, όπου ο σεισμός έχει προκαλέσει τις μεγαλύτερες καταστροφές τόσο σε ανθρώπινες ζωές όσο και σε υλικές ζημιές.

Στις ομάδες διάσωσης έχουν ενταχθεί και δυνάμεις ασφαλείας του Κοσσόβου, με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων-διασωστών, για να ενισχύσουν τις έρευνες.

[caption id="attachment_1593" align="aligncenter" width="514"] Όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφίες, ο σκύλος ψάχνει τα ερείπια των σεισμόπληκτων κτιρίων και εντοπίζει ίχνη ζωής.[/caption]

Όπως αναφέρει μάλιστα το  ABC News Albania, ένα σπουδαία αυτά σκυλιά έχει καταφέρει να εντοπίσει τρία άτομα κάτω από τα συντρίμμια, τα οποία και απεγκλωβίστηκαν.

Ο μέχρι τώρα επίσημος απολογισμός του φονικού σεισμού, αναφέρει  22 νεκρούς, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, ενώ άγνωστος είναι ακόμα ο αριθμός των εγκλωβισμένων.