Πανικό προκάλεσε η πληροφορία από διπλωματικές πηγές για βομβαρδισμό τον οποίο δέχτηκε το ελληνικό Προξενείο στη Μαριούπολη της Ουκρανίας, είδηση όμως η οποία διαψεύστηκε επίσης από διπλωματικές πηγές.

Μεταξύ άλλων, αυτό το οποίο τόνιζαν πηγές ήταν πως δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για χτύπημα εναντίον του κτιρίου του ΟΑΣΕ, όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο στη Μαριούπολη.

Παράλληλα, να σημειωθεί πως ο Γενικός Πρόξενος, Μανώλης Ανδρουλάκης, είναι καλά στην υγεία του, κάτι το οποίο είχε τονιστεί από την πρώτη στιγμή.

Άσχημες εξελίξεις στην Ουκρανία και συγκεκριμένα τη Μαριούπολη, η οποία συνεχίζει να βομβαρδίζεται από τους Ρώσους, ενώ χτυπήθηκε και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας!

2>Η επίθεση που διέρρευσε

η στιγμή που θα έπρεπε να υπήρχε κατάπαυση του πυρός, όπως είχε επίσημα ανακοινωθεί προκειμένου να μπορέσει ο άμαχος πληθυσμός να φύγει από τη Μαριούπολη, οβίδα πέτυχε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας είδηση όμως η οποία δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ και μάλιστα διαψεύστηκε όπως αναφέρουμε παραπάνω.

Όπως έγινε γνωστό ο πρόξενος, ο οποίος είναι ασφαλής, επικοινώνησε άμεσα μέσω δορυφορικού τηλεφώνου με την Ελλάδα και ενημέρωση για την επίθεση που δέχτηκαν, με τον ίδιο να έχει κλειστεί σε καταφύγιο.

Βομβαρδισμό στην Οδυσσό προανήγγειλε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μέσω νέου μηνύματός του στην τηλεόραση.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε την Κυριακή στις 12:30 ότι οι ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζονται να βομβαρδίσουν την πόλη της Οδησσού στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας.

«Πύραυλοι εναντίον της Οδησσού; Αυτό θα είναι έγκλημα πολέμου», είπε σε τηλεοπτικό διάγγελμα.