Η ηγεσία του Ιράν με αλλεπάλληλες δηλώσεις τονίζει πως αντίπαλος δεν είναι ο αμερικανικός λαός αλλά προσωπικά ο αμερικανός Πρόεδρος.

Ο Χεσαμεντίν Ασένα, ο οποίος είναι σύμβουλος του ιρανού Προέδρου, άφησε υπονοούμενα για στοχευμένες επιθέσεις εναντίον ακινήτων που ανήκουν στον αμερικανό Πρόεδρο, τόσο εντός όσο και εκτός ΗΠΑ. Συγκεκριμενα, ο ιρανός αξιωματούχος κοινοποίησε μία λίστα προερχόμενη από το Forbes στην οποία αναφέρονται όλα τα ακίνητα του Ντόναλντ Τραμπ, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και το θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα, από όπου και δόθηκε η τελική εντολή για τη δολοφονία του ιρανού ταξιάρχου και αρχηγού της Δύναμης Κουντς, Κασέμ Σουλεϊμανί, έξω από το αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους Αμερικανούς», δήλωσε ο σύμβουλος του ιρανού Προέδρου, Ρουχανί, «Ακόμα και συμφωνίες συνεργασίας έχουμε κλείσει με προηγούμενες κυβερνήσεις. Το μόνο μας πρόβλημα είναι ο Τραμπ. Σε περίπτωση πολέμου είναι αυτός που θα φέρει την πλήρη ευθύνη» έγραψε επίσης στο twitter o ιρανός αξιωματούχος

«Μπορούμε να επιτεθούμε στον ίδιο τον Λευκό Οίκο, μπορούμε να τους απαντήσουμε σε αμερικανικό έδαφος», δήλωσε σε ομιλία του στην ιρανική βουλή ο βουλευτής Αμπολφάζλ Αμπουτοράμ.