Υπέρμαχος της πρωτοβουλίας του ΝΑΤΟ για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο εμφανίστηκε να είναι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον Γενς Στόλντενμπεργκ.

Ο κ. Τσαβούσγολου, είπε μάλιστα μεταξύ άλλων, ότι μετά τα γεγονότα στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία έλαβε μέτρα προκειμένου να υπερασπιστεί όχι μόνο τα εθνικά της συμφέροντα, αλλά και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων.
«Το ΝΑΤΟ ανέλαβε μια πρωτοβουλία. Δεν θέλουμε να συμβεί κάποιο ατύχημα μεταξύ συμμάχων. Η στάση της Ελλάδας ήταν επιθετική τις πρώτες μέρες. Υπήρξε ένταση, επειδή η Ελλάδα έστειλε πολεμικά πλοία στην περιοχή ερευνών στην υφαλοκρηπίδα μας. Διαπισστώνουμε όμως ότι η Ελλάδα συμμετέχει πλέον σε αυτές τις συναντήσεις και είμαστε ευτυχείς».
Κάνε like στη σελίδα του freeopinion.news στο Facebook 

Αναφορικά με τις εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ο κ.Τσαβούσγλου κατηγόρησε την Αρμενία λέγοντας:

«Δεν είναι νέο ότι η Αρμενία επιτίθεται σε πολίτες και άμαχους. Το ίδιο είχε συμβεί και τον Ιούλιο και τώρα επιτέθηκαν ξανά σε πολίτες και στρατιώτες. Πρόκειται για εγκλήματα πολέμου και δεν έχουν γίνει αρκετές ενέργειες για τη λύση του προβλήματος τα τελευταία 30 χρόνια. Όλοι πρέπει να ζητήσουν από την Αρμενία να αποσυρθεί από τα εδάφη που έχει καταλάβει».