Μίνι lockdown στην Ολλανδία από αύριο Τετάρτη, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.

τα νέα μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων καθώς και οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τεσσάρων.

«Σήμερα ανακοινώνουμε νέα και αυστηρά μέτρα και στην πραγματικότητα εισερχόμαστε σε μερικό lockdown», δήλωσε ο Ρούτε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά και οι δημόσιες συγκοινωνίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν, σε αντίθεση με τα μέτρα που επιβλήθηκαν στο προηγούμενο μερικό  lockdown.

α μέτρα θα διαρκέσουν τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες, και η αποτελεσματικότητά τους θα εξεταστεί μετά από δύο εβδομάδες. Εάν αποδειχθούν αναποτελεσματικοί, ενδέχεται να ακολουθούν αυστηρότεροι περιορισμοί, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Hugo de Jonge.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν επίσης υποχρεωτική χρήση μάσκας για άτομα ηλικίας 13 ετών και άνω σε εσωτερικούς χώρους. Το πολύ 30 άτομα θα επιτρέπεται να συγκεντρώνονται σε εσωτερικούς χώρους και οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής θα είναι περιορισμένες.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα παραμείνουν κλειστά, με εξαίρεση τα takeaway, ενώ θα απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ μετά τις 20.00 τοπική ώρα.