Ώρες αναστάτωσης και αγωνίας για τη Βρετανία μετά την εισαγωγή στην εντατική του πρωθυπουργού της χώρας Μπόρις Τζόνσον, το βράδυ της Δευτέρας, έντεκα ημέρες μετά τη διάγνωση από  κορονοϊό.

Ο Τζόνσον νοσηλεύεται στο St Thomas' Hospital, στο Λονδίνο, καθώς τα συμπτώματα της ασθένειάς του επιδεινώθηκαν από «ήπια» σε «επίμονα».

Οι πρώτες ενδείξεις για την νοσηλεία του Βρετανού πρωθυπουργού είχαν παρουσιαστεί την περασμένη Πέμπτη, είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι ετοιμάζεται κρεβάτι για τον Τζόνσον στο νοσοκομείο στο οποίο τελικά μεταφέρθηκε.

ην Παρασκευή το μεσημέρι επιχειρήθηκε να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις με ένα βίντεο στο οποίο ο ίδιος έλεγε «αισθάνομαι καλύτερα, όμως έχω ακόμα πυρετό».

Η εισαγωγή του στο νοσοκομείο έγινε στις 19:30 το απόγευμα της Κυριακής (ώρα Βρετανίας) με αυτοκίνητο - και αφού μέλη του υπουργικού συμβουλίου διαπίστωσαν την επιδείνωση της υγείας του σε τηλεδιάσκεψη το πρωί της ίδιας ημέρας - πριν τελικά την εισαγωγή του σε κρεβάτι ΜΕΘ στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας.

Συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη της Κυριακής περιέγραψαν, σύμφωνα με την Daily Mail, πως ο Τζόνσον φαινόταν χλωμός και κουρασμένος, και κάποιοι ανέφεραν ότι είχε δυσκολία στην αναπνοή.

Τα ηνία της χώρας έχει ανέλαβε προσωρινά ο Ντόμινικ Ράαμπ, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας.

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ που εκτελεί χρέη επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας, υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός Τζόνσον εξακολουθεί να είναι επικεφαλής της κυβέρνησης

Αρκετοί βουλευτές κατηγορούν τον Μπόρις Τζόνσον ότι θέλησε να μιμηθεί το ίνδαλμά του, τον Ούινστον Τσόρτσιλ, αψηφώντας την ασθένεια και αδιαφορώντας για τις προειδοποιήσεις γιατρών και επιστημόνων για την επικινδυνότητα του ιού.

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να καθησυχάσει τους πολίτες της Βρετανίας, ο Μπόρις Τζόνσον ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter μήνυμα προς τους πολίτες πως είναι καλά και σε καλή διάθεση.

«Χθες (σ.σ. την Κυριακή) το βράδυ, μετά τη συμβουλή του γιατρού μου, πήγα στο νοσοκομείο για κάποιες εξετάσεις ρουτίνας καθώς ακόμα έχω συμπτώματα από τον κορωνοϊό. Είμαι σε καλή διάθεση και σε επαφή με την ομάδα μου, καθώς δουλεύουμε μαζί για να νικήσουμε τον ιό και να κρατήσουμε του πάντες ασφαλείς.

Θα ήθελα να πω ευχαριστώ σε όλο το υπέροχο προσωπικό του NHS (σ.σ. βρετανικό ΕΣΥ), που προσέχει εμένα και άλλους αυτή τη δύσκολη περίοδο. Είναι οι καλύτεροι της Βρετανίας. Μείνετε ασφαλείς όλοι και σας παρακαλώ να θυμάστε να μένετε σπίτι για να προστατεύσετε το NHS και να σώσετε ζωές».