Στο ποτό το έριξαν οι Αμερικανοί, πνίγοντας στο αλκοόλ το άγχος, την ανασφάλεια και την κατάθλιψη λόγω καραντίνας και περιορισμών στις μετακινήσεις τους και έκαναν προμήθειες για όλο το 2020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων ημερών, η κατανάλωση «σκληρού» αλκοόλ στις ΗΠΑ εκτοξεύθηκε κατά 75% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2019.

Κατά 66% αυξήθηκαν οι πωλήσεις κρασιού και κατά 42% οι πωλήσεις μπύρας.

Οι πωλήσεις λικέρ, όμως, είναι αυτές που έχουν… κτυπήσει κόκκινο, καθώς αυξήθηκαν κατά 243%!

Οι αναλυτές αποδίδουν αυτές τις τεράστιες αυξήσεις στις προμήθειες που έκαναν οι Αμερικανοί μετά την ανακοίνωση των περιοριστικών μέτρων λόγω της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού. Όμως, ακόμη και σε βάθος χρόνου, οι πωλήσεις αυξήθηκαν τόσο πολύ, που υπερκαλύπτουν την κατανάλωση για το υπόλοιπο του 2020.

Oi οργανώσεις αποτοξίνωσης από αλκοόλ και ναρκωτικά, μάλιστα, έχουν ζητήσει από τα μέλη τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά, καθώς το lockdown είναι πιθανό να τους ωθήσει ξανά στις βλαβερές για την υγεία τους εξαρτήσεις.

Με τα παράθυρα κλειστά και τη ροπή στο αλκοόλ, τα προβλήματα που θα προκληθούν στις αμερικανικές οικογένειες -και όχι μόνο- ίσως να αποδειχθούν πολλαπλάσια.