Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ (Khalifa Haftar) η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών. Η συνάντηση αυτή ήταν η επίσημη καθώς εχθές έγινε και μία ιδιωτική μεταξύ των δύο ανδρών σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στις 13:00 ο επικεφαλής του LNA θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο γραφείο του στη Βουλή, καθώς, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο στρατάρχης Χαφτάρ δεν είναι αρχηγός κράτους άρα δεν η συνάντηση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι δηλώσεις του Υπ. Εξωτερικών Ν. Δένδια:

«Είχαμε μια μακρά συνομιλία με τον στρατάρχη Χαφτάρ για όλα τα θέματα. Την κατάσταση στη Λιβύη, την διάσκεψη στο Βερολίνο και την επόμενη μέρα στη Λιβύη και τη γύρω περιοχή. Επιθυμούμε κατάπαυση πυρός, απομάκρυνση των μισθοφόρων κι ακύρωση των παράνομων μνημονίων.

Το ευτυχές είναι ότι ο Χαφτάρ συμφώνησε σε όλα τα παραπάνω. Του είπα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει την επόμενη ημέρα στη Λιβύη είτε με δυνάμεις για να υπάρξει ανακωχή, είτε με βοήθεια για άρση του εμπάργκο όπλων. 'Ολα τα παραπάνω αποτελούν συνεισφορά στο μέλλον του λιβυκού λαού. Θέλουμε να είναι μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα.