Η στιγμή της τραγωδίας στην Κίνα με την πτώση του Boeing 737 της China Eastern Airlines το οποίο κατέπεσε σε ορεινό σημείο στα νοτιοανατολικά της χώρας παρασύροντας στο θάνατο 132 άτομα, 123 επιβάτες και 9 μέλη του πληρώματος, καταγράφηκε από κάμερες και οι εικόνες προκαλούν τρόμο.

 

Στις συγκλονιστικές εικόνες από κάμερες ασφαλείας, το αεροπλάνο φαίνεται να κατεβαίνει κάθετα προς το έδαφος με μεγάλη ταχύτητα 376 κόμβων. Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά από την τελευταία φορά που το αεροσκάφος έδωσε σήμα στο κέντρο ελέγχου.

Μόλις δύο λεπτά και 15 δευτερόλεπτα από την στιγμή που όλα έμοιζαν φυσιολογικά, τα επόμενα διαθέσιμα δεδομένα έδειξαν ότι είχε κατέβει στα 9.075 πόδια. Σε άλλα 20 δευτερόλεπτα, το τελευταίο του υψόμετρο ήταν 3.225 πόδια.

Το αεροπλάνο εκτελούσε πτήση με αριθμό MU5735 από το Κουνμίνγκ στην Γκουανγκτσού και συνετρίβη στην περιοχή του Γκουανγκσί.

lockquote class="twitter-tweet">

dir="ltr" lang="en">Crash site pic.twitter.com/8qJWYK8FhS

? ChinaAviationReview (@ChinaAvReview) March 21, 2022

cript async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας (CAAC) δήλωσε ότι το αεροσκάφος έχασε την επαφή πάνω από την πόλη Wuzhou.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν αρχικά ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 133 άτομα.

Η CAAC ανέφερε σε ανακοίνωσή της: "Η CAAC έχει ενεργοποιήσει τον μηχανισμό έκτακτης ανάγκης και έστειλε μια ομάδα εργασίας στο σημείο".

Το Δίκτυο Ασφάλειας της Αεροπορίας ανέβασε στο Twitter: "Ακολουθούμε πολλές ανεπιβεβαίωτες αναφορές σχετικά με ένα πιθανό ατύχημα με την πτήση της China Eastern Airlines #MU5735 a Boeing 737-89P (B-1791) από το Kunming προς το Guangzhou της Κίνας".

Ένας χωρικός είπε σε τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο ότι το αεροπλάνο που ενεπλάκη στη συντριβή είχε "καταρρεύσει εντελώς" και είχε δει δάσος να καταστρέφεται από τη φωτιά που προκλήθηκε από τη συντριβή.

lockquote class="twitter-tweet">

dir="ltr" lang="en">A China Eastern Airlines (https://t.co/yc204QySHl) aircraft with 132 people on board crashed in mountains in south China on Monday while on a flight from the city of Kunming to Guangzhou, China's Civil Aviation Administration of China (CAAC) said. pic.twitter.com/5irI4rxxsy

? LH News (@LH_dailynews) March 21, 2022

cript async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">

Ένας τοπικός αξιωματούχος πρόσθεσε: "Η ακριβής τοποθεσία του ατυχήματος ήταν ο δήμος Langnan στην κομητεία Teng".

Η πτήση αναχώρησε από τη νοτιοδυτική πόλη Κουνμίνγκ στις 1:11 μμ τοπική ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του FlightRadar24. Το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ στις 14:22

Οι μετοχές της Boeing Co υποχώρησαν κατά 6,4% στα 180,44 δολάρια σε προκαταρκτικές συναλλαγές.

Ο ιστότοπος της China Eastern Airlines παρουσιάστηκε αργότερα σε μαύρο και άσπρο, κάτι που κάνουν οι αεροπορικές εταιρείες σαν απάντηση σε μια συντριβή, ως ένδειξη σεβασμού προς τα ενδεχόμενα θύματα.

Με πληροφορίες από: thetoc.gr