Μία πολύ σοβαρή εξέλιξη στον πόλεμο στην Ουκρανία αναμένεται να φέρει η αποκάλυψη σε ζωντανή συνδεση μάλιστα, του αμερικανού Υπ. Εξ. Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό CBS.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου «εάν, π.χ. η πολωνική κυβέρνηση, μέλος του ΝΑΤΟ, θέλει να στείλει μαχητικά αεροσκάφη, αυτό παίρνει το πράσινο φως από τις ΗΠΑ, ή φοβάστε ότι αυτό θα κλιμακώσει την ένταση;», ο αμερικανός ανώτατος αξιωματούχος απάντησε: «Όχι, αυτό παίρνει το πράσινο φως. Στην πραγματικότητα, μιλάμε με τους Πολωνούς φίλους μας αυτή τη στιγμή για το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να καλύψουμε τις ανάγκες τους αν, στην πραγματικότητα, επιλέξουν να παρέχουν αυτά τα μαχητικά αεροσκάφη στους Ουκρανούς. Τι μπορούμε να κάνουμε; Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε να σιγουρευτούμε ότι θα πάρουν κάτι να αναπληρώσουν τα αεροπλάνα που παραδίδουν στους Ουκρανούς; Είμαστε σε πολύ ενεργές συζητήσεις μαζί τους γι' αυτό».

Η αποκάλυψη αυτή, φέρνει, ίσως, όλο και πιο κοντά μία απευθείας σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας, με συνέπειες οι οποίες δεν μπορούν ακόμα να προβλεφθούν.

Στην διεθνή διπλωματία αυτό αναφέρεται ως «αχαρτογράφητα ύδατα» καθώς ποτέ στο παρελθόν οι δύο υπερδυνάμεις δεν έχουν απευθείας συγκρουστεί μεταξύ τους.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του αμερικανού Υπ. Εξ. ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ