Ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, στρατός του οποίου πριν από λίγο καιρό εισέβαλε στην Αρμενία, θέλει ρώτα να εμφανίζεται ως «ειρηνοποιός» ξαθ δηλώνει ότι αύριο θα επικοινωνήσει με τον ρώσο πρόεδρο Πούτιν «για να επιτευχθεί ειρήνη»!

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε, ξανά, το Σάββατο στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ότι η Τουρκία θα συνεχίσει όλες τις προσπάθειές της για την επίτευξη ειρήνης μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπως ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της, η τουρκική προεδρία.

Η Τουρκία που είναι μία χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ και έχει κοινά ναυτικά σύνορα με την Ουκρανία και τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ διατηρεί καλές σχέσεις και με τις δύο χώρες.

2>Επικοινωνία με Πούτιν

Άγκυρα έχει χαρακτηρίσει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ως απαράδεκτη ενέργεια και έχει προσφερθεί να φιλοξενήσει ειρηνευτικές συνομιλίες, αλλά είναι αντίθετη στην επιβολή κυρώσεων κατά της Μόσχας.

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν δήλωσε νωρίτερα, ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα συνομιλήσει αύριο, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.