Φαίνεται ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας δεν έχει αντιληφθεί, ή απλά δεν υπολογίζει, το κλίμα σε όλο τον κόσμο (πλην Ρωσίας και συμμάχων της) αναφορικά με την εισβολή των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία.

Προφανώς κάτι από τα δύο ισχύει καθώς δεν εξηγείται διαφορετικά η προτροπή και προειδοποίησή του στις γειτονικές χώρες «να μην κλιμακώσουν την κατάσταση» με την επιβολή στη Ρωσία επιπλέον περιορισμών.

Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε σε κυβερνητική συνεδρίαση που μεταδόθηκε σήμερα: «Δεν υπάρχουν κακές προθέσεις προς τους γείτονές μας. Θα τους συμβούλευα επίσης να μην κλιμακώσουν την κατάσταση, να μην επιβάλουν περιορισμούς. Εκπληρώνουμε όλες τις υποχρεώσεις μας και θα συνεχίσουμε να τις εκπληρώνουμε».

«Δεν βλέπουμε καμία ανάγκη για τριβές ή για επιδείνωση των σχέσεών μας. Και όλες οι κυρώσεις εκ μέρους μας, αν προκύψουν, προκύπτουν πάντα αποκλειστικά ως απάντηση σε κάποιες εχθρικές ενέργειες, ενέργειες εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας», είπε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν εμφανίστηκε στην τηλεόραση να λαμβάνει μέρος διαδικτυακά, από την οικία του έξω από τη Μόσχα, σε μια τελετή έπαρσης σημαίας για ένα πορθμείο στη βόρεια Ρωσία.