Η απρόσμενη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ολόκληρου του δυτικού κόσμου απέναντι στην ρωσική επιθετικότητα, με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία, έχει εκνευρίσει ακόμα και τα ανώτατα κλιμάκια της ρωσικής ηγεσίας, τα οποία χρησιμοποιούν γλώσσα η οποία μόνο «πολιτική» ή «διπλωματική» δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Μετά την ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα η οποία κάλεσε τους Έλληνες (πολιτικούς, πολίτες, ΜΜΜ) να «συνέλθουν», σήμερα ο αντιπρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας και πρώην πρωθυπουργός, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ απάντησε «πεζοδρομιακά» στον υπουργό οικονομικών της Γαλλίας ο οποίος είπε ότι η ΕΕ θα προκαλέσει κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας.

2>Η φράση του Γάλλου υπουργού

Θα προκαλέσουμε την κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας» μέσω των δυτικών οικονομικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ.

«Η ισορροπία οικονομικής και χρηματοπιστωτικής δύναμης είναι σαφώς υπέρ της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία ανακαλύπτει την οικονομική της ισχύ», πρόσθεσε ο γάλλος υπουργός στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Info.

2>Μεντβέντεφ: «Κάποιος Γάλλος υπουργός είπε...»

Σήμερα, κάποιος Γάλλος υπουργός είπε ότι κήρυξαν οικονομικό πόλεμο στη Ρωσία. Προσέχετε τη γλώσσα σας κύριοι! Και μην ξεχνάτε ότι στην ανθρώπινη ιστορία, οι οικονομικοί πόλεμοι συχνά μετατράπηκαν σε πραγματικούς» ήταν η ειρωνική και υποτιμητική απάντηση του Ρώσου πολιτικού.

lockquote class="twitter-tweet">

dir="ltr" lang="en">Today, some French minister has said that they declared an economic war on Russia. Watch your tongue, gentlemen! And don’t forget that in human history, economic wars quite often turned into real ones

? Dmitry Medvedev (@MedvedevRussiaE) March 1, 2022

cript async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">

2>Η διαφορά οικονομικής δύναμης Γαλλίας - Ρωσίας

νδιαφέρον έχει η σύγκριση του ΑΕΠ και μόνο Γαλλίας Ρωσίας.

Η Γαλλία έχει ΑΕΠ ίσο με 2,46 τρις δολάρια και η Ρωσία 1,28 τρις δολάρια, το οποίο σημαίνει ότι η γαλλική οικονομικά είναι μεγαλύτερη της ρωσικής με αναλογία 1 προς 2!