Οι Αμερικανοί δεν θα πρέπει να ανησυχούν για έναν πυρηνικό πόλεμο, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μία ημέρα αφότου ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε τη στρατιωτική διοίκησή του να θέσει σε συναγερμό τις ρωσικές δυνάμεις αποτροπής, μια αναφορά στις μονάδες που περιλαμβάνουν τα πυρηνικά όπλα.

Ο πρόεδρος Πούτιν επικαλέστηκε επιθετικές δηλώσεις ηγετών κρατών μελών του ΝΑΤΟ και τις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι ανέφερε πως «δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε τα επίπεδα συναγερμού στο πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή».

Νωρίτερα το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι δεν έχει εντοπίσει καμία «συγκεκριμένη» αλλαγή στην πυρηνική στάση της Ρωσίας από τότε που ο Βλαντίμιρ Πούτιν έθεσε τις αποτρεπτικές δυνάμεις της χώρας του σε κατάσταση συναγερμού.

Πριν από λίγο, ο Αμερικανός πρόεδρος, με ανάρτησή του στο twitter δήλωσε πως οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα συνεχιστούν, εάν η κρίση δεν αποκλιμακωθεί.

"Μίλησα σήμερα με Συμμάχους και εταίρους για να συζητήσουμε τον απρόκλητο πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τον ουκρανικό λαό, καθώς υπερασπίζεται τη χώρα του, και επιβεβαιώσαμε την ετοιμότητά μας να συνεχίσουμε να επιβάλλουμε κυρώσεις στη Ρωσία εάν η κρίση δεν αποκλιμακωθεί."

 

[embed]https://twitter.com/POTUS/status/1498399200148656129[/embed]