Την άδεια του κοινοβουλίου της Ρωσίας για χρήση του στρατού της χώρας στο εξωτερικό, ζητά ο πρόεδρος Πούτιν, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, ενώ ο πρόεδρος της Γερουσίας, δήλωσε ότι το νομοθετικό σώμα θα ανακοινώσει σύντομα την απόφασή του.

Το αίτημα έχει ήδη σταθμιστεί από τις επιτροπές της Γερουσίας, δήλωσε η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο.

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι δεν έχει την πρόθεση να ανασυστήσει μια αυτοκρατορία, την επομένη της αναγνώρισης των φιλορώσων αυτονομιστών στην Ουκρανία.

“Είχαμε προβλέψει πως θα υπήρχαν εκτιμήσεις όπως ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να ανασυστήσει μια αυτοκρατορία”, είπε στη διάρκεια μιας συνάντησης με τον Αζέρο ομόλογό του Ιλχάμ Αλίεφ, και “αυτό δεν είναι καθόλου η πραγματικότητα”.

Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε πως μετά την πτώση της ΕΣΣΔ, η Ρωσία “αναγνώρισε τις νέες πραγματικότητας και εργάστηκε δραστήρια προκειμένου να ενισχύσει” τη συνεργασία με τις υπόλοιπες πρώην σοβιετικές χώρες, επικαλούμενος ως παράδειγμα το Αζερμπαϊτζάν και το Καζακστάν.

Όπως είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, η Ουκρανία είναι σε μια “διαφορετική περίπτωση” γιατί “το έδαφος αυτής της χώρας χρησιμοποιείται από τρίτες χώρες προκειμένου να δημιουργήσουν απειλές σε ό,τι αφορά τη Ρωσία”.