Αλαλούμ για χιλιάδες εμβολιασμένους εργαζόμενους που έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό με rapid test, εξαιτίας της ασάφειας που επικρατεί σχετικά με την κάλυψή τους.

Εν αναμονή της σχετικής ΚΥΑ, οι εργαζόμενοι που έχουν εμβολιαστεί, αλλά βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό μετά από τη διενέργεια rapid test, είναι προς το παρόν τουλάχιστον στον... αέρα.

Σύμφωνα με τις νεότερες οδηγίες του ΕΟΔΥ, όσοι διαγνώστηκαν θετικοί με rapid test θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα πέντε ημερών, ενώ για τους εμβολιασμένους δεν απαιτείται μοριακό τεστ για να δικαιολογήσουν την απουσία από την εργασία τους.

Με βάση τις οδηγίες, ένα θετικό rapid test που θα αναρτηθεί στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ από τους φαρμακοποιούς ή τα διαγωνιστικά κέντρα θα ήταν αρκετό έτσι ώστε να εξασφαλίσουν την απαραίτητη άδεια για την καραντίνα, αλλά...

2>Ο ΕΦΚΑ δέχεται μόνο μοριακό τεστ για να πληρώσει άδεια

5>Οι εμβολιασμένοι λοιπόν εργαζόμενοι που έχουν νοσήσει, μένουν μετέωροι καθώς, μετά την ΕΡΓΑΝΗ, που επιβεβαιωμένα δεν αναγνωρίζει το rapid test και δέχεται μόνο το μοριακό (PCR), το ίδιο πρόβλημα καταγράφεται και στον ΕΦΚΑ, που δέχεται μόνο το μοριακό τεστ για να πληρώσει την 5νθήμερη άδεια ασθενείας όσων εμβολιασμένων εργαζόμενων νοσούν.

υτό το πρόβλημα αναμένεται να λυθεί με την έκδοση νέας ΚΥΑ, που αναμένεται τα επόμενα 24ωρα.

Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι, θα πρέπει να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ και, εφόσον είναι θετικό, το καταθέτουν για να λάβουν τις πέντε ημέρες πληρωμένης άδειας, κάτι που δεν μπορούν στην παρούσα φάση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να κάνουν οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις νεότερες οδηγίες του ΕΟΔΥ όσοι βρεθούν θετικοί θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα 5 ημερών.

Όπως δήλωσε το πρωί η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα δεν χρειάζεται μοριακό τεστ για τους εμβολιασμένους εργαζόμενους για να είναι καλυμμένοι στην εργασία τους, εφόσον νοσήσουν από κορονοϊό. Όπως είπε, αρκεί το θετικό rapid test, που θα αναρτηθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα από τους φαρμακοποιούς ή τα διαγνωστικά κέντρα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

l>

  • Florona – Στο Ισραήλ το πρώτο κρούσμα – Πόσο σοβαρό είναι το πάντρεμα ιού και γρίπης
  • Πειραιάς: 20χρονη κατήγγειλε την αδερφή της για σεξουαλική επίθεση – Τη θώπευε ενώ κοιμόταν
  • Rapid test: Πώς ένα self test μπορεί να δώσει λύση και να γλιτώσετε την ταλαιπωρία
  • Ετοιμαστείτε για… άλλα κόλπα: Νέα υπηρεσία Tηλεσυμβουλευτικής σε ασθενείς με κορονοιό!
  • Delmicron και Florona: Τι γνωρίζουμε και ποιοι κινδυνεύουν
  • Ομηρία στον Άγιο Παντελεήμονα – Το live βίντεο του ξυλοδαρμού που δεν δίστασε να κάνει ο σύντροφός της
  • Τραγωδία στην Άρτα: Με έμφραγμα ο πατέρας του 16χρονου που αυτοπυροβολήθηκε αφού σκότωσε το θείο του!
  • ul>