Aπό τις 10 Ιανουαρίου ετοιμαστείτε για ... άλλα κόλπα!

φού αρχίζει έναρξη της λειτουργίας μιας νέας υπηρεσίας Tηλεσυμβουλευτικής σε ασθενείς με κορονοιό, οι οποίοι βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό ή νοσηλεία.

Η σχετική πλατφόρμα, η οποία θα λειτουργεί μέσω της ψηφιακής πύλης gov.gr είναι ήδη έτοιμη, και από τις 10 Ιανουαρίου θα δέχεται σε πρώτη φάση τους γιατρούς, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις «τηλε-εξετάσεις» των ασθενών, ώστε να ξεκινήσει λίγες ημέρες αργότερα η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στο κοινό.

Μέσω του συστήματος «Τηλεσυμβουλευτικής για Ασθενείς με COVID-19», γιατροί συγκεκριμένων ειδικοτήτων (γενικής ιατρικής, παθολογίας, πνευμονολογίας και παιδιατρικής) θα παρέχουν εξ αποστάσεως συμβουλές, υποστήριξη και καθοδήγηση σε ασθενείς με COVID-19 οι οποίοι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό ή νοσηλεία.

Στόχος της υπηρεσίας, η οποία αποτελεί κοινή δράση του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπως επισημαίνεται στη σχετική απόφαση, είναι η «προάσπιση της υγείας του πληθυσμού, η αντιμετώπιση των επιπτώσεων του νοσήματος στον γενικό πληθυσμό, η παροχή στοχευμένων υπηρεσιών υγείας και συνεχούς υποστήριξης των ασθενών που παραμένουν και παρακολουθούνται «κατ’ οίκον» από τους εξουσιοδοτημένους ιατρούς και τους φορείς υγειονομικής υποστήριξης». Εκτός της παροχής συμβουλευτικής στους ασθενείς, το σύστημα θα παρακολουθεί και θα καταγράφει την πορεία της υγείας τους στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών με COVID-19, ενώ θα διαλειτουργεί και με άλλα απαραίτητα συστήματα μεταξύ των οποίων το Εθνικό Μητρώο Ασθενών με COVID-19, το Σύστημα Ηλεκτρονικών ιατρικών Ραντεβού eRDV, το σύστημα ΠΦΥ (ιατρική επίσκεψη) και την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση.

Πρόσβαση στο σύστημα «Τηλεσυμβουλευτικής για ασθενείς με COVID-19» έχουν όλοι οι ασθενείς με COVID-19, οι οποίοι είναι καταγεγραμμένοι στο «Εθνικό Μητρώο Ασθενών με COVID-19» και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό με σύσταση για παρακολούθηση κατ’ οίκον και για χρονικό διάστημα 14 ημερών αρχομένου από την επομένη της διακρίβωσης της νόσησης μέσω θετικού μοριακού διαγνωστικού ελέγχου (PCR) και οι ιατροί συγκεκριμένων ειδικοτήτων των δημοσίων δομών ΠΦΥ και οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι.

Η διάρκεια της συνεδρίας τηλεσυμβουλευτικής ορίζεται κατ’ ελάχιστο χρονικό όριο σε δέκα λεπτά, ενώ συνεδρίες θα μπορούν να προγραμματίζονται ανά 15 λεπτά. Η μέθοδος, πάντως, δε θα εφαρμόζεται σε επείγοντα περιστατικά που χρήζουν άμεσης ιατρικής παρέμβασης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

l>

  • Florona – Στο Ισραήλ το πρώτο κρούσμα – Πόσο σοβαρό είναι το πάντρεμα ιού και γρίπης
  • ΠΟΥ: Η οξεία φάση της πανδημίας ίσως τελειώσει το 2022, αλλά ο ιός δεν θα εξαφανιστεί
  • Άγιος Παντελεήμονας: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον 34χρονο που κρατούσε όμηρο την πρώην σύντροφό του
  • Τραγωδία στην Άρτα: Ανήλικος σκότωσε στο κυνήγι τον θείο του και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε!
  • Πειραιάς: 20χρονη κατήγγειλε την αδερφή της για σεξουαλική επίθεση – Τη θώπευε ενώ κοιμόταν
  • Rapid test: Πώς ένα self test μπορεί να δώσει λύση και να γλιτώσετε την ταλαιπωρία