Την αποφυλάκιση του 50χρονου που είχε καταδικαστεί για υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας πριν από οκτώ χρόνια σε βάρος γυναίκας με την οποία διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση, αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στον κατηγορούμενο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του έντιμου πρότερου σύννομου βίου, με συνέπεια η πρωτόδικη ποινή της 6ετούς κάθειρξης να μειωθεί σε φυλάκιση 4 ετών και δύο μηνών)και να μετατραπεί σε εξαγοράσιμη (προς 5 ευρώ/ημερησίως).

Σύμφωνα με τη δικογραφία, θύμα του 50χρονου είναι μία γυναίκα, με την οποία διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση. Όταν ο κατηγορούμενος διαπίστωσε ότι η γυναίκα εξακολουθούσε να διατηρεί επαφές με τον (πρώην πλέον) σύζυγό της, έστειλε μέσω δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης υλικό από προσωπικές τους στιγμές στα ανήλικα παιδιά της. Το υλικό αυτό φέρεται να κατέληξε και σε φίλους των παιδιών, ενώ αργότερα «ανέβηκε» και σε ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε το 2016 σε περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, και ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε δίκη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων σε βαθμό κακουργήματος και εκβίαση, επειδή ζητούσε από την παθούσα να του επιτρέψει χρηματικό ποσό 200 ευρώ.
 
Στην απολογία του απέδωσε την ενέργειά του στη μέθη, τονίζοντας ότι υπήρξε «ερωτευμένος» με τη γυναίκα, ενώ ανέφερε ότι αισθάνθηκε προσβεβλημένος από λόγια που ειπώθηκαν εναντίον του από τον πρώην σύζυγο.

Από το δικαστήριο κρίθηκε ένοχος και για τις δύο πράξεις και οδηγήθηκε στις φυλακές.