Οι ατέλειωτες ουρές λόγω της εκρηκτικής εξάπλωσης της Όμικρον είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο έξω από φαρμακεία και διαγνωστικά κέντρα, ενώ το ίδιο ισχύει στα σημεία όπου κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενεργούν δωρεάν rapid test.

Σε ορισμένα σημεία μάλιστα δεν έλειψαν και οι διαμαρτυρίες, όπως στη Νέα Σμύρνη, όταν η αστυνομία ενημέρωσε τον κόσμο ότι το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δεν συνεχίσει να κάνει άλλα τεστ. Όσοι περίμεναν στην ουρά διαμαρτυρήθηκαν έντονα και απαιτούσαν την παράταση των ελέγχων και την παραμονή του κλιμακίου στην περιοχή μέχρι να εξυπηρετηθούν οι ενδιαφερόμενοι.

Πολλοί από όσους περιμένουν στις σειρές ιδίως για ένα pcr test είτε έχουν συμπτώματα είτε ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που το rapid test δείχνει αρνητικό αποτέλεσμα και αναγκάζονται να περιμένουν για τον μοριακό έλεγχο.

Ίδια η εικόνα συνωστισμού επεκράτησε και στο Ηράκλειο, τη Λάρισα και τη Λέσβο που είναι στο «βαθύ κόκκινο» για δύο και πλέον μήνες. Στη Λάρισα έξω από το δημαρχείο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενεργούσε ελέγχους με το ποσοστό των θετικών τεστ να φτάνει το 10%.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ρωτήθηκε για το θέμα με την ταλαιπωρία που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στα διαγνωστικά κέντρα και υποστήριξε ότι το self test μπορεί να μας δώσει σωστά αποτελέσματα. Όπως διευκρίνισε «το self τεστ γίνεται rapid αν βάλουμε βαθιά το στυλό στη μύτη μας και κάνουμε καλή δειγματοληψία».

«Δεν υπάρχει επιστημονικός λόγος να περιμένουν οι πολίτες 2 – 3 ώρες σε μια ουρά… Το PCR να αφήνεται σε αυτούς που έχουν συμπτώματα, και παρότι έχουν συμπτώματα, βγαίνουν αρνητικά τα rapid» δήλωσε.

Ωστόσο επεσήμανε πως για όσους είναι ανεμβολίαστοι και έχουν νοσήσει χρειάζεται να πιστοποιήσουν το θετικό αποτέλεσμα του rapid test με pcr, γεγονός που αυξάνει τις ουρές έξω από τις δημόσιες δομές υγείας που ο έλεγχος γίνεται δωρεάν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

l>

  • Florona – Στο Ισραήλ το πρώτο κρούσμα – Πόσο σοβαρό είναι το πάντρεμα ιού και γρίπης
  • Αίσιο τέλος η ομηρία στον Άγιο Παντελεήμονα -Συνελήφθη ο 34χρονος που απειλούσε να σκοτώσει την πρώην σύντροφό του
  • ΠΟΥ: Η οξεία φάση της πανδημίας ίσως τελειώσει το 2022, αλλά ο ιός δεν θα εξαφανιστεί
  • Άγιος Παντελεήμονας: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον 34χρονο που κρατούσε όμηρο την πρώην σύντροφό του
  • Τραγωδία στην Άρτα: Ανήλικος σκότωσε στο κυνήγι τον θείο του και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε!