Συναγερμός στις αρχές της Κύπρου μετά από πληροφορία για απόπειρα απαγωγής γυναίκας από τέσσερα άτομα στην περιοχή των Κάτω Πολεμιδιών στη Λεμεσό.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, χθες περίπου στις 10 το βράδυ, λήφθηκε πληροφορία ότι σε περιοχή της επαρχίας Λεμεσού, τέσσερα πρόσωπα προσπαθούσαν να απαγάγουν μια γυναίκα, βάζοντας την διά της βίας σε αυτοκίνητο.

Άνδρες της Αστυνομίας, μετέβησαν άμεσα άμεσα στην περιοχή, όπου εντόπισαν τα τέσσερα πρόσωπα, καθώς και την γυναίκα.

Μετά από έρευνα για τα αίτια του περιστατικού διαπιστώθηκε, ότι επρόκειτο για μια 34χρονη γυναίκα, η οποία νωρίτερα την ίδια ημέρα είχε δεχθεί τηλεφώνημα από 45χρονη, με σκοπό να συναντηθούν για να αγοράσει η τελευταία διάφορες κρέμες προσώπου.

Η συνάντηση των δύο γυναικών ορίστηκε για τις 9.30 το βράδυ σε σημείο κοντά στο σπίτι της απαχθείσας.

Όμως, στο σημείο συνάντησης αφίχθηκαν και τρεις άντρες ηλικίας, 40, 44, 47, οι οποίοι έδεσαν την 34χρονη με σχοινί, τη φίμωσαν και προσπάθησαν να την βάλουν σε αυτοκίνητο σέρνοντάς τη.

Την απείλησαν με μαχαίρι

Η γυναίκα αντέδρασε και άρχισε να καλεί σε βοήθεια, με αποτέλεσμα ένας εκ των δραστών να προτάξει εναντίον της.

Πολίτης, ο οποίος άκουσε τις κραυγές για βοήθεια της 34χρονης, προσέτρεξε για βοήθεια και κατάφερε να κατεβάσει την 34χρονη από το αυτοκίνητο των δραστών, ειδοποιώντας παράλληλα την Αστυνομία.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό, όπου εναντίον τους εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα και συνελήφθησαν.

Γιατί συνελήφθη και το θύμα

Η παρολίγον απαχθείσα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε, ότι έφερε έγκαυμα στην ωμοπλάτη λόγω τριβής, αλλά από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι εναντίον της  εκκρεμούσε δικαστικό ένταλμα σύλληψης (ΤΑΕ Λάρνακας), για υπόθεση απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.