Με κεντρικό σύνθημα τη λέξη «Ελευθερία!», εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στη Μαδρίτη για να διαμαρτυρηθούν για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας και τους περιορισμούς που επιβάλλονται στο πλαίσιο της μάχης κατά της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Το πλήθος, που ανταποκρίθηκε σε κάλεσμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συγκεντρώθηκε κάτω από τη σημαία της Ισπανίας στην πλατεία Colon, στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ, όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως:

trong>Ιός δεν υπάρχει

trong>Η μάσκα σκοτώνει

trong>Δεν φοβόμαστε

Πολλοί διαδηλωτές δεν φορούσαν μάσκες, παρά το γεγονός ότι η χρήση της είναι υποχρεωτική σε όλους τους δημόσιους χώρους και πολλοί δήλωναν ότι πιστεύουν πως οι κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο υπερβάλλουν στους αριθμούς των ανθρώπων που νόσησαν με Covid-19, προκειμένου να περιορίσουν τις δημόσιες ελευθερίες.

Ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στις Βρυξέλλες, με περίπου 200 άτομα να διαμαρτύρονται για τα μέτρα που έχουν λάβει οι αρχές για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με ορισμένους από αυτούς να κατηγορούν την κυβέρνηση και τους ειδικούς ότι έχουν «πουληθεί» στις φαρμακοβιομηχανίες.

«Κορονοτσίρκο» και «Δικό μου σώμα, δική μου επιλογή», έγραφαν κάποια από τα πλακάτ που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι, οι οποίοι δήλωναν πολέμιοι όχι μόνο της χρήσης μάσκας, αλλά και των εμβολίων και του Μπιλ Γκέιτς και του δικτύου 5G.