Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει καμία μεταβολή ούτε για το μισθό ούτε για τη σύμβαση εργασίας για όσους εργαστούν με τηλεργασία.

το μέτρο όπως ανέφερε ο υπουργός θα ισχύσει από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου και αφορά το 40% των εργαζομένων είτε αυτοί είναι στον ιδιωτικό τομέα είτε στο Δημόσιο.

Ο κύριος Βρούτσης έδωσε και μία είδηση αναφέροντας πως στο νομοσχέδιο που θα έρθει τον Οκτώβριο για τη μεταρρύθμιση στην αγορά εργασίας υπάρχει ειδικό κεφάλαιο για την εργασία εξ αποστάσεως τονίζοντας πώς επιτέλους η Ελλάδα θα αποκτήσει ένα υγιές και σαφές περιβάλλον για αυτού του τύπου την εργασία.

Αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα για τη δημιουργία 100 χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας καθώς και για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Το πρόγραμμα ξεκινάει την 1η Οκτωβρίου και θα καλύπτει πλήρως τις ασφαλιστικές εισφορές τόσο του εργοδότη όσο και του εργαζόμενου.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 350 εκατομμύρια ευρώ και η διάρκειά του είναι έξι μήνες. Οι προϋποθέσεις του προγράμματος και οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων είναι να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων με αυτούς που έχουν σήμερα επιπροσθέτως φυσικά με όσους προσλάβουν μέσω του προγράμματος, να είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερες ή εάν χρωστούν να έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους.

Επίσης κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του ο κύριος Βούτσης δήλωσε πως τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα καταβληθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου συμπληρώνοντας ταυτόχρονα ότι σε χρονικό διάστημα ολίγων ημερών καμία εκκρεμής σύνταξη χηρείας ή αγροτική δεν θα υπάρχει σε εκκρεμότητα.