Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος απηύθυνε έκκληση-προειδοποίηση προς τους ακτοπλόους να δειξουν την απαραίτητη ευαισθησία προς τους έλληνες πελάτες τους και να μειώσουν τα ναύλα ενώ τόνισε ότι θα δοθούν ελκυστικά πακέτα τιμών μέχρι το τέλος του καλοκαιριού στις δημοφιλείς γραμμές.

«Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει σημαντικό ζήτημα στο ύψος των τιμών των εισιτηρίων στις ακτοπλοϊκές γραμμές. Υπάρχει μία αύξηση που φαίνεται να είναι κοντά στο 20%. Είναι 3 με 4 παράγοντες που διαμορφώνουν τα κόστη των ακτοπλοϊκών γραμμών, όπως τα κόστη των καυσίμων, οι αυξήσεις στα εργασιακά, τα κόστη στα ασφάλιστα των εταιρειών αυτών», δήλωσε.

«Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να δοθούν πιο ελκυστικά πακέτα τιμών στις βασικές γραμμές κορμού και τις διασυνδέσεις που γίνονται από τα λιμάνια της χώρας στα νησιά αυτά. Υπάρχει πρόβλημα, αναγνωρίστηκε και αναμένουμε την αντίδραση της συγκεκριμένης αγοράς για να δούμε πως μπορούν να βελτιωθούν τα πράγματα».

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε πως προτεραιότητα στην παροχή αυτών των πακέτων θα έχουν οι δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου, κοινωνικού τουρισμού και οικογένειες, ενώ τόνισε πως οι ακτοπλόοι θα πρέπει να δείξουν αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ελληνική οικογένεια.

Κι ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική της στο πλαίσιο της καταπολέμησης της ακρίβειας με Market Pass και Youth Pass, ο Άκης Σκέρτσος τόνισε πως δεν θα δοθεί Ship Pass για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, αναφέροντας πως οι πολίτες μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού.

«Η καλή πορεία της οικονομίας θα μετατρέπεται σε οικονομικό στήριγμα των πολιτών»
Στο πεδίο της οικονομίας ο Άκης Σκέρτσος ανέφερε πως από 01/01/2024 έρχονται αυξήσεις της τάξης 3%-4% στις συντάξεις, ενώ συμπλήρωσε πως η καλή πορεία της οικονομίας θα μετατρέπεται σε οικονομικό στήριγμα των πολιτών.

«Η καλή πορεία της οικονομίας θα μετατρέπεται σε πρόσθετη ενίσχυση των ευάλωτων. Μας ενδιαφέρει όλοι οι πολίτες να νιώθουν μέρος αυτής της ανάκαμψης της οικονομίας», δήλωσε.

Σχετικά με το πρόγραμμα «Σπίτι για Όλους» δήλωσε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στον διπλασιασμό του προϋπολογισμού, καθώς σημειώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον από τους νέους, οι οποίοι επιθυμούν να προβούν σε αγορά ακινήτου.

Η Υγεία αποτελεί τον μεγάλο προγραμματικό στόχο της ΝΔ, τόνισε ο Άκης Σκέρτσος, συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει και έχει αρχίσει να εφαρμόζει ένα πολυδιάστατο σχέδιο, ξεκινώντας από την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το ΕΚΑΒ, το οποίο θα μπορεί να στελεχώσει σε θέσεις οδηγών δυναμεις από Πυροσβεστική, Ένοπλες Δυνάμεις και Δήμους.

«Στην αργία που έχουν μπορούν να εργάζονται για το ΕΚΑΒ και να συμπληρώσουν το εισόδημά τους με ένα έξτρα επίδομα», είπε, τονίζοντας πως πρόκειται για βραχυπρόθεσμη λύση.

Ακόμη, ανέφερε πως στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης προβλέπεται η δημιουργία νέου σώματος δικυκλιστών, οι οποίοι θα αποτελούν προπομποί των ασθενοφόρων στα αστικά κέντρα, ώστε να είναι ταχύτερη η παρέμβαση στα περιστατικά που καλείται να διαχειριστεί το ΕΚΑΒ.