Είμαστε μία χώρα η οποία, με εξαίρεση ορισμένες περιοχές της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θράκης, δεν έχουμε χιονοπτώσεις μεγάλης διάρκειας και έντασης.

Επίσης, διαθέτουμε μια μετεωρολογική υπηρεσία η οποία δίνει έγκαιρες και κατά τεκμήριο σωστές προβλέψεις.

Συνεπώς, όταν υπάρχει η αναμονή μίας κακοκαιρίας όπως η επονομαζόμενη «Ελπίδα», η οποία συνοδεύεται με χιονοπτώσεις μεγάλης έντασης, αναμένουμε ο κρατικός μηχανισμός να είναι, σε κάποιο βαθμό έτοιμος για να την αντιμετωπίσει.

Κι αν ακόμα η ένταση της κακοκαιρίας είναι τέτοια που να μην μπορούν να αποφευχθούν όλα τα προβλήματα, αναμένουμε να έχει γίνει μία προεργασία ώστε να μην μπλοκάρουν τα πάντα από τα πρώτα 30 λεπτά της χιονόπτωσης.

Γιατί αυτό ακριβώς έγινε σήμερα…

Η χιονόπτωση είναι σφοδρή. Αλλά τα προβλήματα στους δρόμους δεν προκλήθηκαν όταν πλέον το ύψος και η ποσότητα του χιονιού ήταν μη διαχειρίσιμα, αλλά από τα πρώτα 30 λεπτά!!

Η Λ. Κατεχάκη είχε μπλοκάρει από τις 11:00, πριν ακόμα δηλαδή το χιόνι αποκτήσει διαστάσεις θύελλας.

Αλάτι στους δρόμους δεν είχε πέσει, όπως θα έπρεπε, από τις πρωινές ώρες.

Αστυνομικοί να βρίσκονται συγκεντρωμένοι σε γωνίες και να βλέπουν αυτοκίνητα να μπλοκάρουν σε ανηφόρες λόγω της χιονόπτωσης και να κοιτούν αδιάφοροι (Μην με προκαλέσει κανείς, το περιστατικό έγινε στο Δήμο Παπάγου και έχω αυτόπτες μάρτυρες…)

Αλήθεια, τα συστήματα παρακολούθησης της πολιτικής προστασίας που βρίσκονται; Λειτουργούν;

Τουλάχιστον ο Χαρδαλιάς, ήταν πανταχού παρών, είτε με πλημμύρες, είτε με χιόνια, είτε με πυρκαγιές. Πέρυσι όταν η Μήδεια χτυπούσε την Αττική ήμουν στη Μαλακάσα και τα εκχιονιστικά «έκαναν πάρτυ» και οι αλατιέρες έριχναν περισσότερο αλάτι και από αυτό που θέλει ο Κοντιζάς στις συνταγές του.

Και περάσαμε τη Μαλακάσα χωρίς αλυσίδες.

Σήμερα, που η Αττική είναι σκεπασμένη από λευκό πέπλο, ο κ. Στυλιανίδης και το «επιτελικό» κράτος της πολιτικής προστασίας πού ακριβώς βρίσκονται; Εκτός αν όλη η υποχρέωση της Πολιτικής Προστασίας είναι το SMS και μετά όλα αφήνονται στην «ατομική ευθύνη»...

Είναι κρίμα, πραγματικά κρίμα, να γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας, με τα όποια λάθη, και η «αφ’ υψηλού» εποπτεία ορισμένων να χαλάει όλη την εικόνα.

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι η JP Morgan εξαγόρασε έναντι 1,5 δις Ευρώ τη Viva Wallet. Είναι ίσως η μεγαλύτερη εξαγορά ελληνικής εταιρείας στην ιστορία, σημάδι ότι η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία επανέρχεται.

Και αντί να είναι ημέρα που θα χαιρόμαστε για αυτό το γεγονός, ψάχνουμε να δούμε που βρίσκεται η Πολιτική Προστασία.

Χαρδαλιά λείπεις. Κι ας ήσουν λίγο brutal. Έκανες τη δουλειά.