Πλώρη για τα 100 δολάρια το βαρέλι έχει βάλει η διεθνής τιμή του πετρελαίου και η τεράστια ανησυχία τόσο στους επενδυτικούς κύκλους όσο και των καταναλωτών εντείνεται, καθώς η ουκρανική κρίση προβλέπεται να επηρεάσει αρνητικά ενεργειακή κρίση διεθνώς.

Δεδομένου ότι η Ευρώπη καλύπτει από τη Ρωσία το 25% των αναγκών της σε πετρέλαιο και το 40% των αναγκών της σε φυσικό αέριο, μια κλιμάκωση της κρίσης και μια πιθανή επιβολή μέτρων και αντιμέτρων θα μπορούσε να οδηγήσει σε βραχυπρόθεσμα προβλήματα τροφοδοσίας.

Εν μέσω αυτών των ανησυχιών η διεθνής τιμή του πετρελαίου Μπρεντ ενισχύεται σήμερα κατά 2,48% στα 97,76 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου ενισχύεται κατά 3,95% στα 94,67 δολάρια το βαρέλι. Ανοδικά κινείται και η τιμή του φυσικού αερίου στην αγορά αναφοράς της Ολλανδίας (TTF) διαμορφούμενη στα 78,75 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα οι τιμές καυσίμων στην Ελλάδα ακολουθούν αυξητική τάση.

Η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώνεται πανελλαδικά στα 1,884 ευρώ ανά λίτρο, η τιμή του πετρελαίου κίνησης στα 1,621 ευρώ ανά λίτρο και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα 1,268 ευρώ ανά λίτρο.