Μεταξύ των δέκα καλύτερων εναλλακτικών προορισμών για διακοπές στον κόσμο συγκαταλέγει το Girovagate.com, ένα από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά / τουριστικά sites της Ιταλίας, το πανέμορφο ελληνικό νησί των Λειφών.

Μετά από δύο έτη κατά τα οποία οι διακοπές και οι μετακινήσεις είναι περιορισμένες, αυτος ο κατάλογος ο οποίος προτείνει στους Ιταλούς, τουριστικούς προορισμούς για τις διακοπές τους, είναι μία νίκη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

«Λειψοί σημαίνει αυθεντική Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο συντάκτης του αφιερώματος και αντιπρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Ιταλών bloggers, Alessandro Bertini, που είχε φιλοξενηθεί παλιότερα από τον δήμο, ο οποίος συμπληρώνει πως «στο νησί της Καλυψούς, οι παραλίες, η τοπική κουζίνα, οι δραστηριότητες και οι θαλάσσιες εκδρομές αφήνουν άφωνο τον επισκέπτη».

Τα υπόλοιπα μέρη που περιλαμβάνει το άρθρο είναι:

Λαπωνία,

ιστορική Σεβίλλη,

ρομαντική Πάρμα,

Νότια Ολλανδία,

ι Άλπεις,

περιπετειώδης Άγρια Δύση,

παραμυθένια Τοσκάνη,

α κάστρα της Τρανσυλβανίας και

Ανκόνα

«Οι Λειψοί διατήρησαν τις δυνάμεις τους το προηγούμενο καλοκαίρι, ξεπερνώντας το 90% των αφίξεων του 2019 στην περίοδο αιχμής, όχι μόνο με Έλληνες αλλά και με ταξιδιώτες του εξωτερικού. Ειδικά οι Ιταλοί ανέκαθεν μας τοποθετούσαν στην κορυφή των προτιμήσεων τους, χάρη στη στοχευμένη στρατηγική μας», δηλώνει ο δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος.