Κορύφωση του νέου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού αναμένεται στις 19 έως 22 Ιανουαρίου σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΙ όπου επίσης επισήμανε ότι μπορεί να δούμε ακόμα και 80.000 κρούσματα την ημέρα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», ο καθηγητής τόνισε ότι μπορεί τα κρούσματα να φτάσουν μια ημέρα ακόμη και 80.000 με μέσο όρο τις 65.000 μολύνσεις. Οπως τόνισε πάντως, μετά την κορύφωση του κύματος, αναμένεται κάθετη πτώση του αριθμού των κρουσμάτων.

Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι για να επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις αυτών των μοντέλων θα πρέπει τα μέτρα που έχουν επιβληθεί να διατηρηθούν έως τις 30 Ιανουαρίου.

Θωμαΐδης: Τετραπλασιάστηκε το ιικό φορτίο το τελευταίο 15νθήμερο

πό την πλευρά του ο καθηγητής αναλυτικής χημείας Νίκος Θωμαΐδης, μιλώντας στην ίδια εκπομπή ανέφερε ότι είναι δύσκολο να εκτιμηθούν τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού αυτή τη στιγμή.

Το τελευταίο πάντως 15ήμερο, από τις 16 Δεκεμβρίου έως και την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου το ιικό φορτίο αυξήθηκε κατά τέσσερις φορές.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

l>

  • Florona – Στο Ισραήλ το πρώτο κρούσμα – Πόσο σοβαρό είναι το πάντρεμα ιού και γρίπης
  • Αίσιο τέλος η ομηρία στον Άγιο Παντελεήμονα -Συνελήφθη ο 34χρονος που απειλούσε να σκοτώσει την πρώην σύντροφό του
  • ΠΟΥ: Η οξεία φάση της πανδημίας ίσως τελειώσει το 2022, αλλά ο ιός δεν θα εξαφανιστεί
  • Άγιος Παντελεήμονας: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον 34χρονο που κρατούσε όμηρο την πρώην σύντροφό του
  • Τραγωδία στην Άρτα: Ανήλικος σκότωσε στο κυνήγι τον θείο του και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε!