Χθες, Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, καταβλήθηκε το επίδομα ειδικού σκοπού των 800 ευρώ σε 445.500 εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή λόγω κλεισίματος των επιχειρήσεων με εντολή δημόσιας αρχής, καθώς και των πληττόμενων.

στόσο, 23.866 δικαιούχοι δεν είδαν το ποσό στους λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με το Open TV, οι λόγοι που δεν καταβλήθηκαν στους δικαιούχους τα αντίστοιχα ποσά είναι τρεις:

Διατραπεζικές συναλλαγές: Τα χρήματα έχουν κατατεθεί, αλλά δεν φαίνονται άμεσα στους λογαριασμούς λόγω των τραπεζικών συστημάτων των τραπεζών.

trong>Λάθη στις δηλώσεις: Παραλείψεις και λάθη στις δηλώσεις αναστολής συμβάσεων στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», είτε από εργαζόμενο είτε από εργοδότη.

trong>Ενεργή δεύτερη απασχόληση: Το σύστημα «βλέπει» τη δήλωση αναστολής, αλλά εντοπίζει άλλη ενεργή απασχόληση σε άλλο εργοδότη

Στην τελευταία περίπτωση, η «ΕΡΓΑΝΗ» θα πρέπει να υπολογίσει αν στον εργοδότη που έχει θέσει σε αναστολή τη σύμβαση εργασίας εντάσσεται το 50% και άνω των ωρών εργασίας του εργαζόμενου. Σε αυτή την περίπτωση, ο εργαζόμενος δικαιούται το επίδομα και θα καταβληθεί σε επόμενες πληρωμές.

Στις περιπτώσεις λαθών, μη καταχωρημένο IBAN ή καταχώρηση εσφαλμένων στοιχείων, οι εργαζόμενοι απαιτείται να ελέγξουν εκ νέου τα στοιχεία τους και να προβούν σε  διορθώσεις. Ομοίως και οι εργοδότες σε περίπτωση που το λάθος έγινε από δική τους υπαιτιότητα.