Πόσες φορές έχουμε αρχίσει με περίσσιο ενθουσιασμό κάποια μορφή άσκησης και πόσο γρήγορα - τις περισσότερες φορές - τα παρατάμε;

trong>Πιθανόν περισσότερες από όσες θα θέλαμε! Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους δυσκολευόμαστε να επιμείνουμε σε ένα πρόγραμμα άσκησης. Μερικές φορές παραιτούμαστε για λόγους πέρα από τον έλεγχό μας, μια ασθένεια, για παράδειγμα, ή έναν τραυματισμό. Άλλες πάλι δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος. Τη μια στιγμή είμαστε πραγματικά focus στο στόχο μας και γυμναζόμαστε σκληρά και την επόμενη στιγμή αυτό που βλέπουμε είναι ότι τα 5 κιλά που χάσαμε είναι πίσω και έτσι έρχονται η ενοχή και η απογοήτευση. Η Ελευθερία Δούμτση, Fitness manager και Personal Trainer, εστιάζει στους λάθος λόγους για τους οποίους σταματάμε τις προπονήσεις και μας συστήνει πώς θα μπορούσαμε να τους προσπεράσουμε.

Γιατί εγκαταλείπουμε;

?πάρχει πάντα ένας λόγος που εγκαταλείπουμε και υπάρχουν στιγμές "σταθμοί" στη ζωή κάθε ασκούμενου που είναι καθοριστικές και γι’αυτό πρέπει να τις προσέξουμε. Αυτές οι στιγμές μπορούν να δημιουργήσουν τόσο μεγάλη απογοήτευση και έλλειψη αυτοπεποίθησης ώστε να σε κάνουν να νιώσεις σαν να μην έχεις άλλη επιλογή από το να σταματήσεις. Ωστόσο, συνήθως κατά τη διάρκεια αυτών των στιγμών είναι που δεν πρέπει να παραιτηθείς.

ιάβασε παρακάτω κάποιους από τους λόγους που παραιτείσαι από την άσκηση και πώς να τους αντιμετωπίσεις:

4>Δεν χάνεις βάρος

άν ο στόχος σου είναι να χάσεις βάρος, τι πιο φυσικό από το να περιμένεις να δεις την αλλαγή στη ζυγαριά. Και ίσως έχεις ρεαλιστικούς στόχους λέγοντας ότι θέλεις να χάνεις 1/2 με 1 κιλό περίπου την εβδομάδα. Ωστόσο, μπορεί να παρατηρήσεις κάτι παράξενο όταν ξεκινάς ένα πρόγραμμα άσκησης: μια χρονική περίοδο όπου όσο και να προσπαθείς η ζυγαριά δεν ξεκολλάει με τίποτα. Το γεγονός ότι το φαινόμενο είναι αρκετά συνηθισμένο δεν το κάνει λιγότερο δυσάρεστο και φυσικά σε κάνει να σκέφτεσαι πιο είναι το νόημα αν δεν έχω αποτέλεσμα...

Γιατί δεν πρέπει να παραιτηθείς: Μπορεί να πιστεύεις ότι αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να εγκαταλείψεις, αλλά αυτή είναι ακριβώς η στιγμή για να συνεχίσεις και υπάρχουν πολλοί λόγοι γι ’αυτό. Λάβε υπόψη σου ότι υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις αν δεν χάνεις βάρος, όπως το να εξετάσεις πιο προσεκτικά τη διατροφή σου και να απευθυνθείς σε έναν personal trainer για να σε βοηθήσει. Σε καμία όμως περίπτωση δεν πρέπει να τα παρατήσεις γιατί μερικές φορές χρειάζεται απλά λίγος χρόνος για να αρχίσει το σώμα σου να ανταποκρίνεται στην άσκηση. Μπορεί να μην είναι ο τρόπος που ιδανικά θα προτιμούσες αλλά σίγουρα θα ανταποκριθεί εάν υπάρχει αρκετός χρόνος, συνέπεια και προσοχή στον ύπνο σου, τη διαχείριση του άγχους, τις προπονήσεις και, φυσικά, τις διατροφικές σου συνήθειες.

Η γυμναστική "πονάει"

υστυχώς, οι λέξεις "πόνος" και "άσκηση" εμφανίζονται πολύ συχνά στην ίδια πρόταση. Γνωρίζουμε όλοι καλά το "No pain, no gain ", αλλά αν έχεις δοκιμάσει ποτέ τον πόνο από την άσκηση, ξέρεις πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να σκέφτεσαι εκείνη τη στιγμή τα οφέλη της γυμναστικής. Είναι επίσης γεγονός ότι (εκτός από χρόνιους τραυματισμούς) το μεγαλύτερο μέρος αυτού του πόνου είναι κάτι που εμείς οι ίδιοι προκαλούμε στον εαυτό μας κάνοντας πολύ σκληρές προπονήσεις. Ακόμη χειρότερα, είναι εντελώς περιττό. Μπορεί να πιστεύουμε ότι πρέπει να γυμναστούμε για μια ολόκληρη ώρα, με πλήρη ταχύτητα, με τα μεγαλύτερα βάρη ή την υψηλότερη ένταση που μπορούμε να αντέξουμε, αλλά αν θέλεις ένα πρόγραμμα το οποίο μπορείς πραγματικά να ακολουθείς για πολύ καιρό, ο πόνος είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να νιώθεις.

Γιατί δεν πρέπει να παραιτηθείς: Η άσκηση δεν πρέπει να βλάπτει και αν το κάνει, σε μεγαλύτερη ένταση από ένα ελαφρύ "πιάσιμο", κάτι δεν πάει καλά. Ναι, θα πρέπει να ξεπεράσεις τα όρια σου – δουλεύοντας στους σωστούς για εσένα καρδιακού παλμούς, ιδρώντας και ίσως ακόμα νιώθοντας και λίγο άβολα. Αν σηκώνεις βάρη, θα πρέπει να νιώσεις ότι οι μύες σου εργάζονται για να σηκώσουν το βάρος, ίσως και να "καίνε" λίγο. Κάποιο "πιάσιμο" την ίδια ημέρα ή δύο μετά από μια νέα προπόνηση είναι φυσιολογικό. Ωστόσο, αν νιώθεις πιάσιμο κάθε μέρα ή δυσκολεύεσαι να πραγματοποιήσεις καθημερινές λειτουργίες, πιέζεσαι πάρα πολύ.

ια να αποφύγεις τον πόνο κατά τη διάρκεια ή μετά την άσκηση:

Βεβαιώσου ότι δεν ασκείσαι πάρα πολύ.

Βεβαιώσου ότι ξεκίνησες με ένα πρόγραμμα που μπορείς να ακολουθήσεις και δώσε στο σώμα σου χρόνο για να χτίσει δύναμη και αντοχή πριν αρχίσεις να το πιέζεις περισσότερο.

Κατανόησε τη διαφορά ανάμεσα στο "πιάσιμο" και τον γνήσιο πόνο ή τραυματισμό.

Γυμνάσου στα δικά σου όρια και αν δεν είσαι σίγουρος/η ποια είναι αυτά ζήτησε τη βοήθεια ενός personal trainer.

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου. Όσο περισσότερο ασκείσαι τόσο πιο εύκολη γίνεται η άσκηση και μειώνεται ο κίνδυνος τραυματισμών.

Μη φοβάσαι να ξεκινήσεις σε επίπεδο αρχαρίων. Πολλοί από εμάς προσπαθούμε να γυρίσουμε πίσω στα παλιά μας workouts μετά από ένα μακρύ διάλειμμα και έτσι ταλαιπωρούμε αφάνταστα το σώμα μας. Είναι δύσκολο να παραδεχτούμε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή, αλλά αν έχει περάσει περισσότερο από ένας μήνας από την τελευταία φορά που γυμνάστηκες, αυτό ακριβώς πρέπει να κάνεις.

Βαριέσαι τη γυμναστική

ν και η άσκηση δεν είναι το πιο συναρπαστικό πράγμα στον κόσμο, αν βαριέσαι όλη την ώρα, κάτι κάνεις λάθος. Δεν θα είναι συνέχεια διασκεδαστική, φυσικά, αλλά θα πρέπει να παίρνεις κάποια ευχαρίστηση από αυτήν. Εάν κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά ή κάνεις προπονήσεις που απλά δεν σου αρέσουν, θα βαρεθείς και ίσως καταλήξεις να εγκαταλείψεις εξ ολοκλήρου.

ιατί δεν πρέπει να παραιτηθείς: Δεν είναι σφάλμα του διαδρόμου το ότι τον μισείς! Ακόμα κι αν ο διάδρομος, ή όποιο μηχάνημα χρησιμοποιείς είναι το μόνο όργανο που έχεις στη διάθεσή σου, υπάρχουν τρόποι να αλλάξεις αυτό που κάνεις και να δώσεις καινούργια πνοή στη ρουτίνα σου. Αν μισείς το γυμναστήριο, δοκίμασε την άσκηση έξω ή να γυμναστείς στο σπίτι. Αν είσαι ανταγωνιστικός, δοκίμασε να προπονηθείς για κάτι συγκεκριμένο όπως έναν ποδηλατικό αγώνα ή τα 5K τρέξιμο. Εάν η δομημένη προπόνηση δεν είναι το καλύτερο σου, ελευθέρωσε τον εαυτό σου, παίξε τένις ή απλά κάνε αρκετές βόλτες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κάνε ό,τι σε εκφράζει!

Μπορείς επίσης να συνδυάσεις τις προπονήσεις σου ώστε να έχεις διαφορετική προπόνηση κάθε μέρα. Μερικές ιδέες:

Interval Training

gh Intensity Interval Training

rcuit Training

otcamp Workouts

nctional Training

ο θέμα είναι, μην εγκαταλείπεις μόνο και μόνο επειδή βαρέθηκες. Υπάρχει κάτι εκεί έξω για όλους, αν είσαι πρόθυμος να δοκιμάσεις νέα πράγματα και πίστεψε με αξίζει τον κόπο!!!

style="text-align: right;">πηγή

href="https://www.freeopinion.news/featured/">ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

l>

  • Έγκλημα στα Ιωάννινα: Στον εισαγγελέα η 55χρονη που μαχαίρωσε στην καρδιά τον σύντροφό της
  • Florona – Στο Ισραήλ το πρώτο κρούσμα – Πόσο σοβαρό είναι το πάντρεμα ιού και γρίπης
  • Αίσιο τέλος η ομηρία στον Άγιο Παντελεήμονα -Συνελήφθη ο 34χρονος που απειλούσε να σκοτώσει την πρώην σύντροφό του
  • ΠΟΥ: Η οξεία φάση της πανδημίας ίσως τελειώσει το 2022, αλλά ο ιός δεν θα εξαφανιστεί
  • Σκιάθος: «Θα δεις τι θα πάθεις όταν γυρίσουμε στο σπίτι» – Στο αστυνομικό τμήμα ο θερμόαιμος σύζυγος