Προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε η 55χρονη που σκότωσε τον σύντροφό της με μαχαίρι μέσα στο σπίτι τους, στα Σεισμόπληκτα Ιωαννίνων.

Η γυναίκα, που οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί και με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα την έλαβε.

Η δολοφονία αποκαλύφθηκε μετά την νεκροτομή που διενήργησε ο Ιατροδικαστής, αφού  η μία και μοναδική μαχαιριά που έφερε το θύμα,στο ύψος της καρδιάς δεν είχε γίνει αντιληπτή (!) ούτε από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σπίτι του ζευγαριού, ούτε από τους γιατρούς στο Νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε για την ανθρωποκτονία το μεσημέρι της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου. Μέχρι και εκείνη την ώρα τα στοιχεία που είχαν οι αρχές στη διάθεσή τους έκαναν λόγο για αιφνίδιο θάνατο.

Διαβάστε επίσης: «Ανδροκτονία» στα Ιωάννινα: 55χρονη δολοφόνησε με μαχαίρι τον σύντροφό της

Η 55χρονη είχε καλέσει η ίδια το ΕΚΑΒ, αλλά όταν οι αστυνομικοί πήγαν στο διαμέρισμα του ζευγαριού δεν βρήκαν ίχνος αίματος. Η γυναίκα ομολόγησε την πράξη της και παρέδωσε στους αστυνομικούς το μαχαίρι που είχε χρησιμοποιήσει, ένα συνηθισμένο μαχαίρι κουζίνας.

Κατά την πρώτη απολογία της στους αστυνομικούς είπε ότι τσακώθηκαν και δεν άντεχε άλλο να τον ακούει.

Σύμφωνα με  μαρτυρίες των γειτόνων, το ζευγάρι, το οποίο δεν ήταν παντρεμένο και συζούσε τα τελευταία χρόνια, αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα και οι καβγάδες τους ήταν συχνοί και γνωστοί στην περιοχή.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η 55χρονη που εργαζόταν περιστασιακά σε φροντίδα ηλικιωμένων, αντιμετώπιζε πρόβλημα αλκοολισμού και ήταν οξύθυμη, ενώ το θύμα, ο 55χρονος που είχε ένα παιδί από προηγουμένο γάμο, πάλευε με την κατάθλιψη και συχνά δεχόταν τις απειλές της συντρόφου του.