Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Signal απέκτησε ξαφνικά μεγάλο αριθμό νέων χρηστών, γεγονός που οφείλεται στην πρόσφατη ανακοίνωση του WhatsApp, το οποίο δήλωσε ότι θα μοιράζεται τα δεδομένα των χρηστών του με το Facebook, λόγω κάποιων αλλαγών στην πολιτική του.

Μετά από αυτή την ανακοίνωση, οι περισσότεροι χρήστες τέτοιων εφαρμογών είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούνται τα προσωπικά τους στοιχεία και από άλλες παρόμοιες εφαρμογές, όπως το Signal.

Στη σύγκριση εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ των εφαρμογών Signal και Telegram, διαπιστώθηκε ότι το Signal ζητά μόνο τον αριθμό τηλεφώνου σας και δεν προσπαθεί να σας εντοπίσει.

Yπάρχουν όμως και κάποια ακόμα στοιχεία για το Signal που μπορεί να μην γνωρίζετε.

trong>Για παράδειγμα, το ξέρατε ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμα και αν δεν του δώσετε πρόσβαση στις “Επαφές” σας;

Κάτι άλλο που δεν ξέρετε επίσης αναφορικά με το Signal είναι ότι ενδέχεται τα μηνύματα που στέλνετε μέσω της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων, πιθανώς και να μην είναι ασφαλή.

Πώς θα ελέγξετε λοιπόν εάν τα μηνύματα που στέλνετε δεν είναι ασφαλή;

Σε γενικές γραμμές, το Signal προσφέρει end-to-end κρυπτογράφηση, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο ο αποστολέας και ο παραλήπτης μπορούν να έχουν πρόσβαση στα μηνύματα, και αποκλείεται η πρόσφαση τρίτων.

στόσο, αυτό μπορεί να μην ισχύει εάν έχετε ορίσει το Signal ως την προεπιλεγμένη εφαρμογή SMS στο Android.

την περίπτωση αυτή, μπορείτε να δείτε αν τα μηνύματά σας δεν είναι ασφαλή, με τον ακόλουθο τρόπο:

l>

  • Το κουμπί αποστολής θα είναι γκρι και θα έχει ένα μικρό εικονίδιο με μια ανοιχτή κλειδαριά.
  • Τα μηνύματα που αποστέλλονται ή λαμβάνονται θα έχουν επίσης ένα εικονίδιο με ανοιχτή κλειδαριά.
  • ul>

    trong>Πώς να καταλάβετε λοιπόν αν τα μηνύματά σας είναι ασφαλή;

    ια να μιλήσετε με κάποιον μέσω Signal, θα πρέπει να έχει και εκείνος εγκαταστήσει την εφαρμογή στη συσκευή του.

    α δείτε το πεδίο εισαγωγής κειμένου να λέει “Μήνυμα Signal” πριν πληκτρολογήσετε οτιδήποτε. Επίσης, το κουμπί αποστολής θα είναι μπλε και το εικονίδιο θα είναι μια κλειστή κλειδαριά. Αυτό υποδηλώνει ότι η επικοινωνία με το συνομιλητή σας είναι ιδιωτική και προστατευμένη.

    ν πάλι θέλετε να στείλετε ένα μη ασφαλές μήνυμα Signa στο Android, δηλαδή ένα κανονικό SMS, μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας και πατώντας παρατεταμένα το πεδίο αποστολής, μεταβαίνοντας σε "μη ασφαλή μηνύματα".

    Είναι ασφαλή τα μηνύματα Signal που στέλνονται από iPhone;

    Δεδομένου ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να ορίσετε το Signal ως προεπιλεγμένη εφαρμογή SMS στο iOS, δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για κανονικά SMS. Ως εκ τούτου, όλα τα μηνύματα Signal που στέλνετε ή λαμβάνετε είναι ιδιωτικά.

    Το ίδιο ισχύει και για την εφαρμογή desktop app για επιτραπέζιους υπολογιστές που παρέχεται από το Signal, καθώς η λειτουργία SMS δεν υπάρχει.

     

    Ευχαριστούμε τη Smartec A.E., Φειδιππίδου 7, 12 461, Χαϊδάρι, 210 58 20 000, που μας έστειλε την ενημέρωση από fossbytes.com.

    [caption id="attachment_3974" align="alignnone" width="395"] Νο1 εξουσιοδοτημένο service για κινητά και tablet SAMSUNG στην Ελλάδα[/caption]