Η αλήθεια είναι ότι κάθε νοικοκυριό πλέον διαθέτει τουλάχιστον μία έξυπνη συσκευή που είναι συνδεδεμένη με το Διαδίκτυο, και η τηλεκπαίδευση λόγω της πανδημίας έδωσε την ευκαιρία σε κάθε παιδί να χρησιμοποιεί και το δικό του tablet.

ι περισσότεροι γονείς όμως αισθάνονται ανίσχυροι μπροστά στην απίστευτη άνεση με την οποία τα παιδιά τους χρησιμοποιούν αυτές τις συσκευές, πόσο μάλλον όταν έχουν αυτά εθιστεί και περνούν ώρες ολόκληρες μπροστά σε μία οθόνη.

οδηγός αυτός σας βοηθά ενεργοποιήστε τον γονικό έλεγχο στο Google Play Store σε Android συσκευές, στο τηλέφωνο ή το tablet, ώστε και τον έλεγχο να έχετε και να μπορείτε να επιβάλλετε περιορισμούς.

Ας δούμε λοιπόν βήμα βήμα πώς γίνεται η ενεργοποίηση του γονικού ελέγχου στο Google Play Store

Τα τηλέφωνα και άλλες έξυπνες συσκευές έχουν πλέον εξέχουσα θέση στην καθημερινότητά μας _ μας δίνουν τη δυνατότητα να ερχόμαστε σε επαφή με την πληροφόρηση και τη γνώση χρησιμοποιώντας το περιεχόμενο του διαδικτύου, αλλά και να διασκεδάσουμε ή να χαλαρώσουμε.

στόσο, όταν ο χρήστης είναι παιδί, οι διευκολύνσεις που παρέχουν τα smartphones στους ενήλικες συχνά μεταλλάσσονται σε "κακό δαίμονα", αφού, όπως γνωρίζετε, το διαδίκτυο και οι συνδεδεμένες συσκευές παρέχουν όλα τα είδη περιεχομένου για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

ίναι λοιπόν αποκλειστικά δική μας ευθύνη να κρατήσουμε τα παιδιά μας μακριά από ανεπιθύμητο περιεχόμενο και εθιστικά παιχνίδια που μόνο κακό κάνουν στις ευαίσθητες ηλικίες.

ς ενεργοποιήσουμε λοιπόν γονικούς ελέγχους για να γλιτώσουμε απ' τον πονοκέφαλο του "τι κάνει το παιδί μου τόση ώρα μπροστά στην οθόνη".

Μπορείτε να το κάνετε εύκολα μέσα στο Play Store. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε  ένα PIN ασφαλείας για να προστατεύσετε τις ρυθμίσεις που εσείς επιθυμείτε από τα παιδιά σας. Έχετε υπόψη μόνο πως θα εξακολουθήσετε να βλέπετε τις εφαρμογές και τα παιχνίδια που έχουν γίνει ήδη downloaded πριν προσθέσετε τους γονικούς ελέγχους, ακόμα και αν δεν βρίσκονται στην αξιολόγηση που ορίσατε.

Εκκινήστε την εφαρμογή Google Play από την αρχική οθόνη.

Μεταβείτε στις ρυθμίσεις και επιλέξτε τη ρύθμιση Γονικός έλεγχος.

Αφού ενεργοποιήσετε τις ρυθμίσεις γονικού ελέγχου, θα σας ζητηθεί να εισάγετε ένα 4ψήφιο PIN που κλειδώνει τις ρυθμίσεις.

Ορίστε το PIN που επιθυμείτε και επιλέξτε τις Διαθέσιμες Επιλογές, όπως Εφαρμογές και Παιχνίδια, Ταινίες και Μουσική.

δώ έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε  περιορισμούς με βάση την ηλικιακή ομάδα στην ανήκει ανήκει το παιδί σας με βάση την αξιολόγηση του Google Play.

πιλέξτε τη ρύθμιση που ταιριάζει στην ηλικία και την ιδιοσυγκρασία του παιδιού σας.

Αυτός είναι ο απλούστερος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ενεργοποιήσετε επιτυχώς  γονικό έλεγχο στις δραστηριότητες του παιδιού σας στο Google Play.

χετε υπόψη σας όμως πως παρότι έχετε εγκαταστήσει ρυθμίσεις γονικού ελέγχου για ταινίες, ενδέχεται να μπορείτε να τις βλέπετε, παρά τους περιορισμούς, εάν γίνει αναζήτηση αναζήτηση ή χρησιμοποιηθεί απευθείας σύνδεσμος προς τη σελίδα του περιεχομένου.

Αλλά γι' αυτό θα μιλήσουμε μιαν άλλη φορά.

 

Ευχαριστούμε την Smartec A.E., επίσημο επισκευαστικό κέντρο κινητών και tablet Samsung.

m>Πληροφορίες σχετικά με τη Smartec, μπορείτε να βρείτε στο smartecservice.gr

m>και στο smartec.gr