Πραγματικά απίστευτα όσα δήλωσε στην φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα "Γενί Σαφάκ" ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Χουλουρί Ακάρ.

Συγκεκριμένα, προανείγγηλε συνάντηση με Έλληνες αξιωματούχους στην Άγκυρα μέσα στις επόμενες μέρες «προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που οδήγησαν σε κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο πλευρών τις προηγούμενες ημέρες».

«Προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα μέσω τέτοιων συναντήσεων. Συνεχίζουμε να κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά ο Ακάρ, κατά την επίσκεψή του στην Αδριανούπολη.

Βέβαια, όποιος γνωρίζει έστω και τα βασικά από διεθνή διπλωματία, καταλαβαίνει πως καμία συνάντηση δεν έχει οριστεί. Την ίδια στιγμή που ο τούρκος ΥΠΕΞ δηλώνει όλα αυτά, ο τούρκος Πρόεδρος δήλωνε «θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους τη δουλειά που ξεκινήσαμε στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας, όπως το πράξαμε στην περίπτωση της Αγίας Σοφίας».

Επιπλέον, όταν κάποιος έχει κερδίσει, όπως η Ελλάδα πριν μερικές μέρες, στο πεδίο, δεν πηγαίνεις στην "έδρα" του αντιπάλου.

ίναι θέμα συμβολισμών, εκτός από ουσίας, και το ελληνικό ΥΠΕΞ γνωρίζει πολύ καλά γιατί λέγονται όλα αυτά από την τουρκική ηγεσία.

Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας δήλωσε «δεν έχουμε φτάσει σε ένα σημείο, στο οποίο να μπορούμε να πούμε ότι έχουμε συμφωνήσει ακόμα και την έναρξη διαλόγου, που διακόπηκε το 2016, δηλαδή των διερευνητικών συζητήσεων. Δεν είμαστε σήμερα σε επίπεδο διερευνητικών συζητήσεων με την Τουρκία, αλλά σε επίπεδο επαφών που θα μπορούσαν, αν πετύχουν, να οδηγήσουν σε επανέναρξη των διερευνητικών».