Τρομοκρατημένοι και αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι της Λέσβου, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον καταυλισμό της Μόριας.

Η κατάσταση των χιλιάδων μετανάστων που έμειναν άστεγοι και κοιμούνται στους δρόμους, εντείνει την ανησυχία των κατοίκων που φοβούνται όχι μόνο επεισόδια, αλλά και τη διασπορά της πανδημίας.

α μαγαζιά που βρίσκονται κοντά στις δομές δεν άνοιξαν σήμερα και επειδή καμία βοήθεια δεν έχει φτάσει προς το παρόν για τη σίτιση των προσφύγων, όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν από που να προμηθευτούν τα αναγκαία.

Η Λέσβος μοιάζει να είναι  “βόμβα” που είναι έτοιμη να εκραγεί, παρά την έντονη παρουσία των αρχών που απωθούσαν όλη τη νύχτα όσους μετανάστες προσπαθούσαν να παρεισφρύσουν στην ενδοχώρα.

Οι κάτοικοι αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι από το ελληνικό κράτος αλλά και από την Ευρώπη και ζητούν από την πολιτεία να σεβαστεί τα αιτήματά τους για αποσυμφόρηση και γαλήνη στην περιοχή τους.

"Η κατάσταση είναι έκρυθμη εδώ και καιρό", δήλωσε στο Freeopinion, κάτοικος του νησιού.

m>"Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε. Φοβόμαστε για τις γυναίκες και τα παιδιά μας. Χθες το βράδυ εκατοντάδες από αυτούς μπήκαν στο κοιμητήριο και κοιμήθηκαν πάνω σε τάφους. Ποιος θέλει να ζει δίπλα από ένα εξαγριωμένο πλήθος. Πολύ φοβάμαι ότι οι κάτοικοι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους".