Το πλύσιμο των χεριών δεν είναι αρκετό.

ο κινητό σας είναι γεμάτο μικρόβια και βακτήρια –

Δείτε λοιπόν πώς μπορείτε να το καθαρίσετε με ασφάλεια χωρίς να καταστρέψετε την οθόνη του:

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε με ασφάλεια το κινητό σας σας χωρίς να καταστρέψετε την οθόνη ή τα εσωτερικά εξαρτήματά του είναι να το σκουπίσετε με ένα ελαφρώς υγρό πανί μικροϊνών.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πως ποτέ δεν ρίχνουμε το κινητό μας μέσα σε καθαριστικό και ποτέ δεν ψεκάζουμε καθαριστικό απευθείας στη συσκευή.

έλος, η χρήση συσκευών απολύμανσης που εκπέμπουν ακτινοβολία UV, είναι επίσης μία λύση για την απολύμανση των τηλεφωνικών σας συσκευών, καθώς η ακτινοβολία UV σκοτώνει τα μικρόβια.

Σύμφωνα με έρευνα της Deloitte το 2018, ο μέσος χρήστης κινητού τηλεφώνου ελέγχει το τηλέφωνό του περισσότερες από 50 φορές την ημέρα.

Κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, τα χέρια σας αφήνουν στη συσκευή σας βακτήρια. Στην πραγματικότητα, το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα ανακάλυψε το 2012 ότι τα κινητά τηλέφωνα έχουν 10 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας, κυρίως επειδή τα καθίσματα τουαλέτας καθαρίζονται συχνότερα ενώ ως χρήστες παραβλέπουμε τον καθαρισμό των ηλεκτρονικών μας συσκευών.

Καθώς ο νέος κορονοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμβουλεύουν το ευρύ κοινό να πλένει συχνά τα χέρια του και να απολυμαίνει τα αντικείμενα που αγγίζει συχνά όπως και τις επιφάνειες. Αυτό σημαίνει ότι η διατήρηση του τηλεφώνου σας καθαρού είναι κάτι το εξαιρετικά σημαντικό.

Ο καθαρισμός του τηλεφώνου μπορεί να είναι δύσκολος, δεδομένου ότι πολλά από τα συνήθη προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιούνται για απολύμανση μπορούν ενδεχομένως να βλάψουν το κινητό σας.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε πώς μπορείτε να καθαρίσετε το τηλέφωνό σας με ασφάλεια χωρίς να καταστρέψετε την οθόνη ή τα εσωτερικά εξαρτήματά του.

Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε σπρέι και απολυμαντικά και μην ψεκάζετε καθαριστικά απευθείας στο smartphone σας. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι με ισοπροπυλική αλκοόλη.

Μπορεί να σας φαίνεται πιο εύκολο να τρίψετε την οθόνη του τηλεφώνου σας με ένα παραδοσιακό καθαριστικό γενικής χρήσης. Αλλά είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί όταν κάνετε κάτι τέτοιο για να αποφύγετε την καταστροφή της συσκευής σας.

Η σελίδα υποστήριξης της Samsung προειδοποιεί παρομοίως για τη χρήση των συνηθισμένων προϊόντων καθαρισμού και αντ' αυτού προτείνει τη χρήση ενός μαλακού, υγρού πανιού.

Εάν πάλι χρειάζεστε να καθαρίσετε το iPhone σας, η Apple λέει ότι είναι ασφαλές να σκουπίσετε τις σκληρές, μη πορώδεις επιφάνειες όπως η οθόνη με ένα αλκοολούχο πανάκι το οποίο περιέχει 70% ισοπροπυλική αλκοόλη.

Προσοχή όμως, δεν πρέπει ποτέ να ρίξετε κυριολεκτικά το τηλέφωνό σας μέσα σε ένα υγρό προϊόν καθαρισμού και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε να αποφύγετε την είσοδο υγρασίας σε οποιοδήποτε «άνοιγμα» του τηλεφώνου, όπως η θύρα φόρτισης. Η Apple συνιστά επίσης να μην ψεκάζετε καθαριστικά απευθείας στη συσκευή και να μην χρησιμοποιείτε σπρέι ή λευκαντικά.

Η χρήση καθαριστικών σε οθόνες smartphone είναι λανθασμένη πρακτική καθώς μπορεί να απομακρύνει την επικάλυψη της οθόνης.

α τηλέφωνα έχουν επίστρωση για να εμποδίσουν ουσίες όπως ο ιδρώτας ή η ελαφρά λίπανση του δέρματος να κολλήσουν στο τηλέφωνο. Η χρήση οινοπνεύματος ή καθαριστικών καθημερινής χρήσης απευθείας στην οθόνη των τηλεφώνων, μπορεί να προκαλέσει φθορά.

Είναι η ίδια επίστρωση που αναγκάζει τις σταγόνες του νερού που πέφτουν στην οθόνη, να μην απλώνουν, αλλά να συγκεντρώνοντα και εμποδίζει την συγκράτηση στιγμάτων των δακτυλικών αποτυπωμάτων.

κόμη και αν αυτή η επίστρωση φθείρεται με την πάροδο του χρόνου, χρησιμοποιώντας χημικές ουσίες καθαρισμού θα προκαλέσουμε ακόμα μεγαλύτερη και ταχύτερη φθορά.

 

Χρησιμοποιώντας ένα μαλακό, ελαφρώς υγρανθέν ύφασμα μικροϊνών θα έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα.

Τόσο η Apple όσο και η Samsung λένε στις σελίδες υποστήριξής τους ότι το σκούπισμα του τηλεφώνου σας με ένα πανί - κατά προτίμηση ένα μαλακό και χωρίς χνούδι - είναι μια ασφαλής μέθοδος καθαρισμού του.

Τα περισσότερα μοντέρνα smartphones είναι ανθεκτικά στο νερό, αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν τα εκθέτετε σε μεγάλες ποσότητες υγρών.

αυτόχρονα, πριν τον καθαρισμό, το τηλέφωνο πρέπει να είναι απενεργοποιημένο.

Αν χρησιμοποιείτε θήκη στο τηλέφωνό σας, θα πρέπει να την καθαρίσετε και αυτή.

αρόλο που δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε συνήθη προϊόντα καθαρισμού, στην περίπτωση της θήκης, ίσως και να μπορείτε, ανάλογα με τα υλικά από τα οποία αυτή έχει κατασκευαστεί.

Τέλος, βασικός παράγοντας ώστε το τηλέφωνό σας να είναι καθαρό, είναι τα χέρια σας να είναι καθαρά!

αθαρίζουμε λοιπόν τα χέρια μας, καθαρίζουμε τη συσκευή μας, προσέχουμε την υγεία μας!

 

style="text-align: right;">Ευχαριστούμε τη Smartec A.E - Eξουσιοδοτημένο service για κινητά και tablet SAMSUNG

span>