Σε 9 μήνες φυλάκιση, με αναστολή, καταδικάστηκε ο 64χρονος γιατρός που είχε συλληφθεί τον Μάρτιο του 2014, επειδή ανήρτησε αντισημιτική επιγραφή στο ιατρείο του, στην Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση έφτασε εκ νέου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης μετά από έφεση  κατά της προηγούμενης απόφασης, ζητώντας να του αναγνωριστεί ένα επιπλέον ελαφρυντικό, εκτός απ’ αυτό του πρότερου έντιμου βίου που είχε λάβει. Υπό αυτές τις συνθήκες, το δικαστήριο δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης, αλλά εξέτασε μόνο τις προϋποθέσεις χορήγησης του ελαφρυντικού της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, το οποίο τελικά έλαβε, πετυχαίνοντας έτσι τη μείωση της ποινής από φυλάκιση 14 μηνών σε 9, με τριετή αναστολή.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ένα από τα πρόσωπα που τον είχαν καταγγείλει, τονίζοντας ότι έκτοτε ο 64χρονος δεν έχει δώσει άλλα δικαιώματα. Ο 64χρονος από την πλευρά του αρνήθηκε εκ νέου ότι ανήρτησε την επιγραφή, που σύμφωνα με τη δικογραφία ανέφερε στα γερμανικά «Οι Εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι», λέγοντας ότι κάποιος άλλος την κρέμασε χωρίς να τον αντιληφθεί.
Ο γιατρός στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για παράβαση του νόμου περί φυλετικών διακρίσεων, καθώς και για το αδίκημα της οπλοκατοχής, επειδή στο σπίτι του βρέθηκαν μαχαίρια και ξιφίδια, για τα οποία ισχυρίστηκε πως ήταν συλλεκτικά.