Σαν να μην έφτανε η νέα έξαρση του ιού, ο φόβος εάν θα αντέξει το σύστημα υγείας και η αγωνία μας για  διαστάσεις των επιπτώσεων της πανδημίας στην οικονομία και την κοινωνία, έχουμε να αντιμεπτωπίσου και τις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας.

Μετά την έρευνα που διενήργησε λοιπόν η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη δημιουργία σελίδων και ομάδων στο Facebook με τίτλο «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο» που προτρέπουν να μη χρησιμοποιείται μάσκα στο σχολείο, όπως προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι για την προστασία των παιδιών από τον ιό, τα στοιχεία αποστέλλονται, πιθανόν και σήμερα, στον Εισαγγελέα.

Η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε αυτεπαγγέλτως μετά από καταγγελίες πολιτών στην Αστυνομία για τις αναρτήσεις στα συγκεκριμένα προφίλ και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

m>Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει και πάγια εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για παραπομπή στον εισαγγελέα όλων των περιπτώσεων δημοσιοποίησης «θεωριών συνωμοσίας» για τον κορονοϊό, με το αιτιολογικό ότι θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.