Στη δικαιοσύνη ζητά να παραπεμφθεί κάθε υπεύθυνος για τον τραγικό θάνατο του 14χρονου το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, στον Ισθμό της Κορίνθου, ο απόστρατος Πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού, κ. Παναγιώτης Σταμάτης.

Ο απόστρατος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου, κατά παντός υπευθύνου, ζητώντας να βρεθούν και να παραπεμφθούν οι υπεύθυνοι που, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, έδρασαν από κοινού και με δόλο και να τους αποδοθούν οι ευθύνες για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Όπως αναφέρει ο κ. Σταμάτης στις όχθες της Διώρυγας (στα πρανή) και ειδικά σε κατοικημένες περιοχές δεν υπάρχουν μέτρα ασφάλειας, προστατευτικές μπάρες ή ενδεικτικές προειδοποιητικές και απαγορευτικές πινακίδες σήμανσης και προσέλευσης σε επικίνδυνη περιοχή.

Τονίζει επίσης πως η εταιρία που διαχειρίζεται τη διώρυγα του Ισθμού, όφειλε να τοποθετήσει όλα τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα, όπως περίφραξη, σηματοδότηση με απαγορευτικές πινακίδες, καθώς και οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέτρο, ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα προσέγγισης ανθρώπων στις άκρες της διώρυγας.