Προς καθολικό lockdown βαδίζουν οι Σέρρες, αφού ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων εξακολουθεί να παραμένει στα ύψη.

Ήδη στην περιοχή υπάρχου πάνω από 200 ενεργά κρούσματα, γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στις Αρχές. Αυτός ήταν και ο λόγος που το πρωί της Κυριακής μετέβησαν εκτάκτως εκεί ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Εχθές, στην Κωστοπούλειο Στέγη εντοπίστηκαν 13 κρούσμα, που σύμφωνα με την τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα infonews24.gr, πρόκειται για έξι εργαζόμενους και επτά φιλοξενούμενους.

Ο δήμαρχος Σερρών, κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, σε συνέντευξή στο Mega, ανέφερε πως χθες το βράδυ, επτά ηλικιωμένοι που φιλοξενούνταi στο γηροκομείο βρέθηκαν θετικοί στον ιό και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Αναφορικά με την έκτακτη σύσκεψη στον δήμο, παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και του προέδρου του ΕΟΔΥ, ο κ. Χρυσάφης ανέφερε ότι συζητήθηκε το επόμενο κρίσιμο 10ημερο και η τακτική που θα ακολουθηθεί ούτως ώστε να μπορέσει η περιοχή να αποφύγει το καθολικό lockdown.

«Προσπαθούμε να αποφύγουμε ένα γενικό lockdown στην περιοχή. Αυτό που αποφασίστηκε είναι να συντονιστούμε όλοι».

Ο δήμαρχος των Σερρών σημείωσε ότι τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στις νεαρότερες ηλικίες, ενώ οι έλεγχοι στην περιοχή συνεχίζονται με εντατικότερους ρυθμούς.